Persberichten district Eemalnd noord, 11.00 uur

Utrecht, 02-03-2006

Jongeren aangehouden voor mishandeling

(zie persberichten Eemland noord 15-1-06; 17-jarige jongen in elkaar geslagen)

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De wijkpolitie van Bunschoten-Spakenburg heeft tussen 8 en 21 februari drie inwoners van Bunschoten verhoord over hun betrokkenheid bij de mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot op de Bachlaan.

De verdachten, 14 en 15 jaar oud, maakten deel uit van een grotere groep jeugd die het slachtoffer opzocht op de kruising van de Bachlaan met de Handelsingel. De confrontatie vond plaats omdat het slachtoffer met één van de verdachten onenigheid had.

De verdachten hebben bekend het slachtoffer geschopt of geslagen te hebben en krijgen een proces-verbaal. De ouders van de daders zijn in kennis gesteld.

Mishandeling en brandstichting Soest opgelost

(zie persberichten Eemland noord d.d. 18-12-05; Vermoedelijke brandstichting en 20-12-05; Jongen mishandeld).

SOEST Met de aanhouding van twee inwoners van Soest heeft de recherche van Eemland noord de mishandeling van een 21-jarige inwoner van Soest en het in brand steken van een rieten kap van een woning op 18 december vorig jaar opgelost.

Beide incidenten deden zich voor op de Soester Enghweg in de ochtenduren van de bewuste zondag. Het slachtoffer kwam een groepje van vier personen tegen die hem aanspraken. Twee mannen uit deze groep, een 18- en 26-jarige Soester, sloegen het slachtoffer plotseling en zonder enige aanleiding meerdere keren in het gelaat en op het lichaam. De aangever wist te vluchten en moest zich onder behandeling stellen in het ziekenhuis.

Eén van de verdachten, de 26-jarige Soester, bleek ook verantwoordelijk te zijn voor de brandstichting in de rieten kap van de woning aan de Soester Enghweg. Met zijn aansteker had hij op meerdere plaatsen brand gesticht in de voor vuur gevoelige dakbedekking.

De beide verdachten zijn voorgeleid bij justitie. De oudste verdachte blijft in voorlopige hechtenis. Een proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.