Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen, 02-03-2006

Ongevallen door gladheid
DRENTHE Tussen woensdagmiddag 15.00 uur en donderdagmorgen 10.00 uur gebeurden er in Drenthe door de gladheid t.g.v. sneeuwval en bevriezing 28 verkeersongevallen. Twee personen raakten daarbij gewond. Bij de meeste ongevallen bleef de schade beperkt. Op de A-28 bij Pesse raakte in de nachtelijke uren een 26 jr. man uit die plaats licht gewond toen hij door een slippartij met zijn auto in de sloot belandde.
Op de Halerweg in Zwiggelte slipte donderdagmorgen een auto tegen een boom. Een mobiel medisch team verleende hulp. De bestuurder(ster) is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Nadere gegevens zijn nog niet bekend.
Op de Bremenbergweg in Meppel raakte woensdagavond een 23 jr. man uit Ruinerwold met zijn auto in de slip en belandde in het water. Hij bleef ongedeerd.

Politie zoekt getuigen
EMMEN De politie wil graag in contact komen met mensen die dinsdagmiddag omstreeks 14.20 uur op de parkeerplaats bij het ziekenhuis in Emmen getuige zijn geweest van een voorval waarbij een vrouw gewond raakte. De 34 jr vrouw uit Neugnadenfeld (Dtsl) stond voor een lege parkeerplaats te wachten tot haar partner de auto daar zou parkeren. De bestuurder van een grijze Opel Vectra reed echter deze parkeerplaats op en reed daarbij tegen de benen van de vrouw. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Na een woordenwisseling met de partner van de vrouw sloot de bestuurder van de Opel zijn auto af en liep weg. De vrouw heeft aangifte gedaan. Het kenteken van de Opel is bekend. De politie vraagt mensen die dit gezien hebben contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 (06-117812)

Aanvullende informatie ongeval woensdagmiddag N37 KLAZIENAVEEN Bij het ongeval op de N37 met de Duitse vrachtwagen met aanhanger raakten een 60 jr. man uit Emmen en een 52 jr. man uit Zuidveen gewond.
De man uit Emmen bestuurde de eerste personenauto die werd aangereden door de vrachtwagen. Door de klap draaide de auto om en kwam in de linker berm tot stilstand. Dit slachtoffer is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis van Emmen.
De man uit Zuidveen bestuurde de personenauto die voor de auto van de Emmenaar stond. Deze auto kwam in de rechterberm tot stilstand. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De brandweer assisteerde bij het uit de autos halen van de gewonden. De file is ontstaan door een ongeval dat kort daarvoor op de N37 bij Zwartemeer was gebeurd. Daarbij raakte niemand gewond. Het verkeer heeft ongeveer 3 uur hinder ondervonden door het ongeval. Het is enige tijd omgeleid. Omstreeks 17.30 uur was de weg weer vrij.

Vastgelopen lagers oorzaak brandmelding
NIEUWLANDE Behoorlijke rookontwikkeling die werd veroorzaakt door vastgelopen lagers van een vrachtauto, zorgden woensdagavond voor een melding over een brandende vrachtwagen op de A-37. Het bleek dus allemaal mee te vallen. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. Ze konden volstaan met het langzaam begeleiden van de vrachtwagen naar een nabijgelegen parkeerplaats. Gegevens van de vrachtwagenchauffeur zijn niet bekend.

Van de weg geraakte vrachtwagenchauffeur heeft de boel niet voor elkaar
ASSEN Een 43 jr. Sloveense vrachtwagenchauffeur is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie bekeurd voor overtreding van de Arbeidstijdenbesluit. De man moet een boete van 220,- betalen. Ook kreeg hij een rijverbod van 11 uur. De man kwam op de weg Peelo in Assen naast de rijbaan en kon geen kant meer op. Een bergingsbedrijf trok de vrachtwagen weer los. De politie constateerde dat de man zonder verplichte tachograafschijf reed. Daarvoor werd hij bekeurd. Totdat de man heeft betaald blijven zijn identiteits- en autopapieren op het politiebureau. (06-118261)

Aangehouden voor diefstal fiets
ASSEN Doordat oplettende getuigen de politie attendeerden op een man die op verdachte wijze met een fiets de oude kaasfabriek aan de Hendrik de Ruiterstraat in Assen was binnengegaan, kon een fietsendief worden aangehouden. De politie trof in het pand een 40 jr. man uit Assen aan. In de fabriek vond de politie een fiets waarvan het slot kapot was. De man werd aangehouden en bekende uiteindelijk de fiets te hebben gestolen op het station. De eigenaar van de zwart/gele Giant mountainbike is nog niet bekend. De verdachte staat geregistreerd als veelpleger en is ingesloten. (06-118186)

Zakkenrollers
EMMEN In een winkel aan de Baander in Emmen is een 78 jr. vrouw uit die plaats bestolen van haar portemonnee. Waarschijnlijk heeft een man die in de winkel vlak achter de vrouw heeft gestaan de portemonnee uit haar afgesloten tas die in het winkelwagentje stond gehaald. De vrouw heeft niets van de diefstal gemerkt.

Auto in brand
DROUWENERMOND Op de Zuiderblokken in Drouwenermond vloog woensdagavond spontaan de auto van een 54 jr. man uit Buinerveen in brand. De man kon op tijd stoppen maar niet voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde.

Politie bekeurt afvalverbrander
PATERSWOLDE Een 60 jr. bewoner van het Schelfhorst in Paterswolde is woensdagmiddag door de politie bekeurd. Agenten zagen rook achter de woning van de man. Hij had daar een open vuur waar afval werd verbrand.

Vreemdelingendienst stuit op illegalen
EMMEN Bij een controle troffen politiemensen van de vreemdelingendienst woensdagmiddag in een restaurant aan de Ermerweg in Emmen twee illegalen aan. De beide Chinese mannen van waarschijnlijk 27 en 40 jr., waren daar met verbouwingswerkzaamheden bezig. Ze konden zich op geen enkele manier identificeren. Op basis van de Wet arbeid vreemdelingen zijn ze ingesloten op het politiebureau in Emmen. (06-118162)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 11.00 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950. Daarna neemt Bert Peters de voorlichting over. Tel 0592 - 361294 of 06 53 23 8059.