Politie Midden- en West Brabant

Politie treft hennepkwekerijen aan

WAALWIJK, 1 maart 2006

Politiemensen van het team Waalwijk stelden woensdag 1 maart kort voor het middaguur na klachten over stankoverlast een onderzoek in een woning in de Esdoornstraat in. Op de zolder van de woning troffen de politiemensen een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal stonden er 300 hennepplanten.

De bewoner van het pand, een 36-jarige Waalwijker, die tijdens het onderzoek thuis was, is aangehouden. De hennepkwekerij is ontmanteld en alle planten en groeibenodigdheden zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

ALMKERK: Dinsdag 28 februari zijn rond 19.45 uur een 48-jarige man en zijn 44-jarige vriendin uit Almkerk aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.
In hun woning in de Brugstraat trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Hierbij zijn 250 moederplanten en 2300 stekjes in beslag genomen. Het tweetal moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg