Hogeschool van Amsterdam

Persberichten

Nederlands Forensisch Instituut en Amsterdamse Hogeschool voor Techniek ondertekenen convenant

(1 maart 2006)

De heer dr. A.S.M. Koeleman, algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de heer ir. G.J. Paulissen, directeur van de Amsterdamse Hogeschool voor Techniek (AHT) van de Hogeschool van Amsterdam hebben vandaag een convenant ondertekend. Zij zijn overeengekomen om ieder vanuit de eigen expertise en verantwoordelijkheid samen te werken bij het ontwikkelen en verder vormgeven van de hbo-opleiding Forensisch Onderzoek.

Dit studiejaar zijn zestig studenten gestart met de opleiding Forensisch Onderzoek. De vierjarige voltijd opleiding aan de AHT leidt hen op tot forensisch technisch recherchekundige of tot forensisch analist/onderzoeker.

Zowel het Nederlands Forensisch Instituut als de Politieacademie dragen bij aan de ontwikkeling en het geven van onderwijs aan de opleiding Forensisch Onderzoek. De Politieacademie verzorgt zelf duaal onderwijs op dit gebied. Door de samenwerking krijgt de opleiding een geweldige input vanuit de forensische praktijk: de studenten krijgen een deel van hun onderwijs rechtstreeks van de specialisten van het NFI en Politieacademie en van technische rechercheurs van de politie. Voor het NFI is kennis overdragen één van haar kerntaken, naast het doen van zaakonderzoek en research & development.

Op 10 maart tekent de Amsterdamse Hogeschool voor Techniek nog een convenant met de Politieacademie. Daarmee is de samenwerking die de grondslag vormt voor de opleiding Forensisch Onderzoek officieel bekrachtigd.