Ingezonden persbericht


Intermec en Cascade werken samen aan RFID vorkheftruck van de toekomst

Nieuw concept verbetert de productiviteit en efficiëntie van magazijnmedewerkers

Nijmegen, 2 maart 2006 - In de groeiende wereld van RFID voorraadbeheer kan de vorkheftruck een belangrijk middel voor supply chain informatie worden. Dit is de visie van Intermec, pionier en leidende leverancier van Gen 2 RFID technologie en apparatuur en Cascade, 's werelds grootste leverancier van vorken en voorzetapparatuur voor vorkheftrucks, die een prototype vorkheftruck voor de toekomst hebben onthuld. Het prototype is uitgerust met RFID technologie in de infrastructuur van de vorkheftruck.

"Stel je eens een mobiel RFID systeem voor dat je real-time en handsfree gegevens verstrekt over het product en automatisch betere beslissingen maakt over hoe je met het product moet omgaan", zegt Cascade Product Manager Brad Vandehey. "Wanneer je alle bestaande ideeën vergeet over wat een vorkheftruck kan, en na gaat denken over wat de mogelijkheden zijn als je een RFID systeem inbouwt in een compleet vorkheftruck systeem, dan besef je wat de efficiency van een dergelijk mobiel datacollectiesysteem kan bieden."

Bedrijven die mobiele RFID systemen gebruiken en die producten traceren en identificeren aan boord van een vorkheftruck, ervaren verbeteringen in de nauwkeurigheid van picking en verzending, hogere productiviteit en beter voertuiggebruik. Vorkheftrucks zoals Cascade en Intermec die voorzien bevatten krachtige ruggedized terminals die voor maximale veiligheid en efficiency zorgen en 'easy-to-reach' RFID bediening, geïntegreerd in de heftruckbediening, draadloos en real-time tracering van locaties voor een optimale routering en LED's voor navigatie. Daarnaast is de vorkheftruck van de toekomst uitgerust met eenvoudig aan te passen RFID-readers in het frame van de vork of voorzetapparaat. Deze zorgen voor flexibel en accuraat gebruik met een diversiteit van goederen. Het systeem is speciaal ontworpen voor de veeleisende magazijnomgeving en heeft een verfijnd kabel management systeem, state-of-the-art draadloze scancapaciteit en een ingebouwde camera voor vrachtdocumentatie.

Cascade en Intermec onthulden onlangs de vorkheftruck van de toekomst tijdens de Global Partner Conferentie 2006 van Intermec in Dallas, VS.

Met activiteiten over de gehele wereld, kennen Cascade en Intermec de eisen die ondernemingen stellen aan supply chain oplossingen. Beide bedrijven zijn gecommitteerd aan innovatie en klanttevredenheid en realiseerden zich dat de combinatie van Cascade's expertise in vorkheftruck-benodigdheden en de RFID ervaring van Intermec klanten zouden kunnen voorzien van mobiele RFID systemen die verder gaan dan alles wat vandaag de dag beschikbaar is.

Noot voor de pers: beeldmateriaal is beschikbaar via www.intermec.nl, www.intermec.be en www.pridepr.nl