Gemeente Leeuwarden

Palet blij met 7 ton ESF-geld voor scholing

Bron: Gemeente Leeuwarden (02-03-2006) Zorginstelling Palet krijgt ruim 7 ton subsidie om haar werknemers te scholen. De gemeente Leeuwarden heeft in augustus 2005 hiervoor ESF-subsidie aangevraagd. Die aanvraag is door het Agentschap SZW gehonoreerd.

Zorginstellingen zoals de Stichting Palet zijn voor ESF-subsidie-aanvragen aangewezen op het Ontwikkelings- en Opleidingsfonds voor de sector. Eind 2004 werd het O&O-fonds voor zorginstellingen opgeheven en konden deze instanties geen beroep meer doen op het ESF. Gezien het aanzienlijke scholingsprogramma dat Palet voor ogen had, was een ESF-subsidie echter zeer gewenst.

De gemeente Leeuwarden heeft de mogelijkheid om als gemeente ESF-aanvragen voor zorginstellingen te doen. Dat is gebeurd. Leeuwarden heeft als gemeente ook belang bij goed opgeleide mensen, bovendien zijn zorginstellingen grote en dus belangrijke werkgevers.

Door de voortijdige sluiting van het ESF-loket heeft het enige tijd geduurd voordat de beschikking afkwam. Maar met de nu toegezegde subsidie kan Palet haar scholingsprogramma volledig uitvoeren. Palet biedt haar werknemers een groot scala aan opleidingsmogelijkheden aan. De scholing is erop gericht dat werknemers (deel)kwalificaties halen, waarmee ze beter inzetbaar zijn in de gehele gezondheidszorg. Het grootste aantal deelnemers zal (deel)kwalificaties op het niveau vakopleiding of middenkaderopleiding gaan halen. Een aantal gaat een assistentenopleiding of basisopleiding volgen. Ook kunnen er kwalificaties op HBO-niveau worden gehaald. Het project is inmiddels gestart.