Ministerie van Justitie

Gemeenten ontvangen handreiking Terrorismebestrijding op lokaal niveau 2 maart 2006
De handreiking Terrorismebestrijding op lokaal niveau is bedoeld om gemeenten te helpen bij het ontwikkelen van een lokaal beleid voor terrorismebestrijding. Het lokaal bestuur heeft een grote verantwoordelijkheid in de bescherming van hun burgers tegen aanslagen. De eerste editie van de handreiking werd op 1 maart gepresenteerd op het Symposium Terrorismebestrijding op lokaal niveau in Den Haag.

De handreiking moet het lokale bestuur aanknopingspunten bieden bij de ontwikkeling van een lokale aanpak van terrorismebestrijding. Terrorismebestrijding vraagt om een andere aanpak dan gebruikelijk bij crises. Er kunnen zich meerdere aanslagen na elkaar voordoen, de plaats van de aanslag Het lokaal bestuur heeft een grote verantwoordelijkheid in de bescherming van hun burgers tegen aanslagen niet alleen noodgebied, maar ook de plaats van delict, en er kunnen zich onder de slachtoffers ook de daders bevinden.

De handreiking Terrorismebestrijding op lokaal niveau maakt deel uit van de landelijke campagne Nederland tegen terrorisme die eerder deze week van start ging.

Persbericht: Start landelijke campagne terrorismebestrijding: Nederland tegen terrorisme