Persberichten district Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 02-03-2006

Aangehouden na vernieling

DE BILT- Op woensdagavond werden twee jongens aangehouden nadat zij iets hadden gegooid tegen het politiebureau aan de Hessenweg.

Omstreeks 20.00 uur waren agenten aanwezig in het bureau en hoorden een harde klap tegen de ruit en zagen drie jongens hard wegrennen. Na een korte zoektocht in de omgeving werden twee jongens van 14 en 16 jaar uit Bilthoven en De Bilt aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

In de ruit van het bureau was een gat ontstaan doordat er vermoedelijk een stuk steen tegenaan was gegooid.

Aangehouden met vuurwapen

ZEIST- Op woensdagmiddag werd een man met een vuurwapen aangehouden. Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat er twee groepen mannen op het Emmaplein stonden die kennelijk ruzie hadden met elkaar.

Hierbij was een vuurwapen getoond door één van de mannen. Agenten gingen ter plaatste maar troffen geen van de partijen aan. De politie kreeg van getuigen wel een goed signalement van de man die een vuurwapen had laten zien.

Omstreeks 16.30 uur zagen agenten een man lopen op de Geiserlaan die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de 19-jarige man uit Zeist de agenten zag rende hij hard weg. De achtervolging werd ingezet en één agent zag dat de man naar zijn broeksband greep. De mogelijkheid bestond dus dat hij een vuurwapen zou pakken. De agent nam zijn vuurwapen ter hand en sommeerde de man te blijven staan. Hier luisterde hij naar.

De 19-jarige man werd aangehouden en hij had een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen bij zich en een mes. Bij de man liepen nog twee andere personen. Ook deze personen, 17 en 18 jaar uit Zeist, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Ten val en bestolen

ZEIST- Op de Slotlaan kwam een vrouw ten val en werd vervolgens bestolen. Omstreeks 15.30 uur kwam een 70-jarige vrouw uit Zeist ten val op de Slotlaan.

Twee omstanders hielpen de vrouw overeind. Nadat de vrouw overeind was geholpen, verdween één van de helpers, een man met lichtgetinte huidskleur in de leeftijd tussen de 25 en 30 jaar, direct.

Toen de vrouw van de schrik was bekomen, bemerkte zij dat haar portemonnee uit haar zak was weggenomen. Dit was vermoedelijk gedaan door de eerst zo behulpzame man. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie vraagt mogelijke getuige(n) te bellen met het telefoonnummer 0900 8844.