Gemeente Groningen

gevaarlijke stoffen

woensdag 1 maart:
College steunt wens ondernemers voor vervolg Terreinwinst

Het college van B en W steunt de wens van ondernemersverenigingen op de bedrijventerreinen in de stad Groningen om de samenwerking tussen gemeente en de bedrijventerreinen voort te zetten. Dit blijkt uit de evaluatienota Terreinwinst die het college heeft vastgesteld. Onder de noemer Terreinwinst heeft deze samenwerking de afgelopen jaren geleid tot concrete kwaliteitsverbetering van de bedrijventerreinen. Maar veel projecten zijn nog volop in voorbereiding, waarmee voortzetting van Terreinwinst een logische stap lijkt. Een definitief besluit over een vervolg wordt zo vlak voor de verkiezingen niet genomen; dat is aan het nieuwe college.

Tijdens het onlangs gehouden congres Terreinwinst Werkt pleitten de ondernemersverenigingen nadrukkelijk voor een vervolg op Terreinwinst. Sinds de start van het project in 2002 is er al veel bereikt. Niet alleen in de vorm van concrete verbeteringen op bedrijventerreinen zoals collectieve beveiliging, gezamenlijk onderhoud en het creëren van diverse werk-leerbanen. Maar ook en vooral op het gebied van overleg tussen gemeente en ondernemers. De verhouding die in het verleden ronduit slecht te noemen was, is veranderd in een constructief samenwerkingsverband. Ondernemers worden via nieuwsbrieven en in persoonlijk overleg goed geïnformeerd over zaken die in hun omgeving spelen. Zij worden bovendien nu al in een zeer vroeg stadium betrokken bij ingrijpende plannen, zoals de revitaliseringsplannen voor de terreinen Hoendiep, Ulgersmaweg, Winschoterdiep en Eemskanaal. Terreinwinst heeft geleid tot een grotere betrokkenheid bij bedrijventerreinen, zowel bij ondernemers die er gevestigd zijn als bij de gemeentelijke politiek. Het belang van kwalitatief goede bedrijventerreinen voor de economie van de stad wordt erkend.

Maar we zijn er nog niet, zo luidt de conclusie van B en W en van de bedrijvenverenigingen. De projecten die de afgelopen jaren zijn opgestart, worden nu uitgevoerd. Bovendien moeten er afspraken komen over hoe gemeente en ondernemers ervoor zorgen dat de verbeteringen die gerealiseerd worden echt blijvend resultaat hebben. Hiervoor zal een vorm van parkmanagement opgezet moeten worden. Dit betekent onder meer dat bedrijvenverenigingen verder moeten professionaliseren, om hun rol als volwaardig partner echt gestalte te kunnen geven. Ook voor de gemeente is er op dit gebied nog veel te verbeteren, met name wat betreft de interne samenwerking, om zo ondernemers sneller en beter van dienst te kunnen zijn. Terreinwinst is dus nog niet af. Het nieuwe college zal zich moeten buigen over de vraag hoe dit project een vervolg krijgt.

Foto van de verkiezingsposters

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen