Politie Zuid-Holland-Zuid

02/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 02-03-2006 o Persberichten District II

MISHANDELING
SLIEDRECHT Woensdagmiddag 1 maart 2006 heeft een 51-jarige docente van een school aan de Prof. Kamerling Onneslaan aangifte gedaan van mishandeling. Dit was kort daarvoor gedaan door een 45-jarige man uit Papendrecht. De man was het niet eens met de beoordeling van het werk van zijn zoon door de docente en kwam verhaal halen. De man ging er na zijn daad vandoor. Hierop besloot de vrouw de politie in te schakelen. Op donderdagmorgen meldde de man zich vrijwillig aan het politiebureau en werd daar aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

INBREKER AANGEHOUDEN
GORINCHEM Woensdagmiddag 1 maart 2006 is een 48-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Vissersdijk. Kort na 14.00 uur kreeg de politie de melding van de bewoner van de woning dat hij een inbreker overlopen had. Die was er daarna zonder buit vandoor gegaan. Een gealarmeerde agent hield kort daarna de 48-jarige verdachte aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij kreeg daarbij hulp van een toevallige passant. De verdachte had inbrekersgereedschap bij zich. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of hij nog meer op zijn kerfstok heeft.

HENNEPDAG
DISTRICT- Tijdens een zogenaamde hennepdag op woensdag 1 maart 2006 in district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden zijn twee hennepplantages ontmanteld. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt beide zaken.

LEERDAM- Bij een bedrijfspand aan de Techniekweg werd verborgen achter een binnenmuur een professionele kwekerij goed voor ongeveer 1500 planten ontdekt. De planten waren enige tijd geleden al geoogst. Wel was alle apparatuur zoals filters, waterinstallatie, lampen e.d aanwezig. Zowel stroom als water werd illegaal afgetapt. Alle apparatuur werd in beslag genomen en afgevoerd.

PAPENDRECHT- In een woning aan de Meindert Hobbemastraat werden op de bovenverdieping in twee slaapkamers en op de zolder in totaal bijna 400 weedplantjes aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De apparatuur en de plantjes werden in beslag genomen en afgevoerd. De bewoner was niet thuis.

CONTROLE BLAUWE ZONE
HARDINXVELD-GIESSENDAM Tijdens een controle m.b.t het parkeergedrag in de blauwe zone hebben politieagenten 16 bekeuringen uitgeschreven aan foutparkeerders Er werd gecontroleerd op het Klein Diepje, de Molenstraat, het Buitendams en de Talmastraat. Zij hielden de controle op woensdag 1 maart van 14.30 uur tot 15.15 uur.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM- Op woensdagmiddag 1 maart 2006 omstreeks 16.30 uur is een 35 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht dat hij zijn 28 jarige vrouw reeds langere tijd heeft mishandeld en bedreigd. De vrouw liep daarbij diverse verwondingen op. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

VIERDE VERDACHTE OVERVAL WONING AANGEHOUDEN (vervolgbericht van 9 februari 2006)
MEERKERK - Naar aanleiding van het onderzoek naar een overval op een woning in Meerkerk, is woensdagavond 1 maart een 35-jarige man uit Rotterdam door de politie in Rotterdam aangehouden. De man wordt gehoord over zijn betrokkenheid en wordt a.s. vrijdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Een 62-jarige vrouw uit Meerkerk werd op donderdagmorgen 9 februari j.l. rond 9 uur s ochtends overvallen in een woning aan de Broekseweg in Meerkerk. Twee onbekende personen op een motorfiets reden het terrein van de woning op en drongen het huis binnen. De bewoonster werd bedreigd met een wapen waarna de personen er met een onbekende buit vandoor gingen. Dinsdagavond 21 februari waren ook al drie personen in Bilthoven aangehouden; een 37-jarige man uit Leerdam, een 33-jarige man uit Rotterdam en een 31-jarige man (woonplaats onbekend). Zij zijn inmiddels in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

INBREKER OVERLOPEN
PAPENDRECHT- Een inbreker is overlopen bij een inbraak in een bedrijf aan de Rosmolenweg. Dit gebeurde op woensdagavond 1 maart 2006 omstreeks 21.15 uur. De verdachte was binnengekomen door een zijdeur te forceren. Hij werd overlopen door een beveiligingsbeambte die op het ingeschakelde inbraakalarm afkwam. De verdachte wist echter te ontkomen en stapte in een personenauto van een maatje van hem. De beveiligingsbeambte zette de achtervolging in richting Sliedrecht, maar raakte de auto kwijt. Politieagenten hebben met diverse politieautos een zoekslag gemaakt en troffen de auto aan op de Weresteijn te Sliedrecht. De auto werd enige tijd afgepost doch de verdachten lieten zich niet meer zien. De auto is weggesleept en de politie onderzoekt de zaak. Tijdens de inbraak werd er niets gestolen.

BOOT IN BRAND
PAPENDRECHT- Op donderdagochtend 2 maart 2006 omstreeks 00.30 uur brak brand uit in een boot die lag afgemeerd bij een bedrijf aan de Rosmolenweg. De polyesterboot, een Neptunes 43 Sedan van 13 meter lang, raakte door nog onbekende oorzaak in brand. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de boot geheel uitbrandde en gedeeltelijk zonk. Ook een naastgelegen boot liep zware brandschade op. Wel kon de brandweer voorkomen dat er meer boten in brand raakten. Door Rijkswaterstaat is een oliescherm in de haven aangebracht om verspreiding van vervuiling van het oppervlaktewater te voorkomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De dienst waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten neemt de zaak in behandeling.