Politie Zuid-Holland-Zuid

02/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 02-03-2006 o Persberichten District I

HELING
DORDRECHT - Woensdagochtend 1 maart is een 33-jarige veelpleger uit Dordrecht aangehouden nadat hij een, vermoedelijk van diefstal afkomstige, telefoon had verkocht aan een 32-jarige plaatsgenote. De vrouw werd ook aangehouden, op verdenking van heling. De koop werd gezien door surveillerende agenten. Zij konden het tweetal dan ook direct in de kraag vatten. De vrouw is na verhoor heengezonden. De man is in verzekering gesteld.

TASJESDIEF
DORDRECHT Woensdag 1 maart is een 14-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een tas. De jongen had op zijn school aan de Koningstraat een tas van een ander meegenomen buiten het zicht van de cameras. Toen de eigenaresse van de tas haar tas weer terugvond, bleken er meerdere spullen uit de tas te missen. Uit camerabeelden bleek dat de 14-jarige hierbij betrokken was geweest. Hij werd door de schooldirectie overgedragen aan de politie.

DIEFSTAL PERSONENAUTO
DORDRECHT- Op woensdagmiddag 1 maart 2006 is tussen 15.00 en 17.00 uur bij een bedrijf aan de Lorentzstraat een groene Hyundai Excel personenauto, kenteken TV-RB-94 gestolen. De bestuurder had de auto voor het bedrijf geparkeerd en de sleutels op het bureau in het kantoor gelegd. Toen hij omstreeks 17.00 uur wilde vertrekken waren de sleutels verdwenen en ontdekte hij de diefstal.

MAN RIJDT ECHTGENOTE AAN
DORDRECHT Woensdagmiddag 1 maart omstreeks 14.30 uur heeft een 87-jarige man uit Standdaarbuiten zijn echtgenote (leeftijd onbekend) aangereden. De vrouw stond op een parkeerplaats bij het ziekenhuis aan de Van der Steenhovenplein aanwijzingen te geven aan haar man, die de auto parkeerde. De man raakte ineens zijn vrouw, die hierbij ten val kwam. De vrouw had letsel aan haar been. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

VERKEERSONGEVAL
DORDRECHT Woensdagmiddag 1 maart is een 6-jarige jongen uit Rijswijk bij een aanrijding op het Admiraalsplein licht gewond geraakt. De jongen liep ineens tussen twee autos door de straat op. De jongen raakt hierbij de zijkant van een passerende personenauto, welke bestuurd werd door een 34-jarige man uit Dordrecht. De jongen heeft een blauwe enkel en schaafwond opgelopen en werd door personeel van de ambulancedienst behandeld. Hij kreeg van de politieagenten een troostbeer voor de schrik.

POLITIE ZOEKT BENADEELDEN
DORDRECHT De politie zoekt benadeelden van diefstal van spullen uit hun fietstassen. Een beveiligingsmedewerker hield op woensdagmiddag 1 maart 2006 een 38-jarige man uit Rotterdam aan. Hij stal twee plastic zakken uit een fietstas. Met de spullen in die tassen ging de man naar de winkels waar de spullen gekocht waren. Hij probeerde de spullen terug te geven en geld te krijgen. Op dat moment hield de beveiliger hem aan bij een kledingzaak op het Statenplein in Dordrecht. In zijn verhoor verklaarde de 38-jarige dat hij dit soort diefstallen regelmatig pleegde in het centrum van Dordrecht. Zo stal hij op 25 februari 2006 nog een plastic zak met een leren jas erin uit een fietstas. Bij de winkel kreeg hij geld terug want de kassabon zat ook nog in de plastic zak.

De politie zoekt nu benadeelden die de afgelopen vijf maanden slachtoffer zijn geworden van diefstal uit hun fietstas in het Dordtse centrum. Deze mensen kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

KOP-STAART AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Woensdagmiddag 1 maart heeft op de Veersedijk een kop-staart aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 62-jarige vrouw uit Dordrecht reed in haar auto over de Veersedijk in de richting van de gemeente Zwijndrecht. Toen de vrouw door de wegversmalling heen wilde rijden kreeg zij geen voorrang, waardoor zij moest remmen. De 58-jarige bestuurder van de auto die achter haar reed was niet meer in staat om op tijd te remmen en raakt de auto. De vrouw had rugpijn en werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De autos raakten beschadigd.

SNELKRAAK
HEERJANSDAM In de nacht van woensdag 1 maart op donderdag 2 maart is ingebroken in een tankstation aan de Industrieweg. De dader(s) kwamen binnen door de ruit van een deur te vernielen en gingen ervandoor met een onbekende hoeveelheid sigaretten. De technische Recherche heeft een onderzoek ingesteld.