1e persbericht van donderdag 2 maart 2006

Eindhoven, 02-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van inbraakpoging

Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagochtend rond 5.15 uur door de politie aangehouden op de Kruisstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 4.50 uur een ruit van de voordeur van een winkel aan de Kruisstraat heeft vernield. Daarbij is niets weggehaald. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen, zagen ze de verdachte in de buurt van de winkel staan. Hij voldeed aan het signalement van de dader, waarna hij werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vier verdachten van vernielen auto opgepakt

De politie heeft woensdagavond rond 19.30 uur vier personen aangehouden op de Wezelstraat. Het gaat om een 23-jarige man uit s-Hertogenbosch, een 34-jarige Eindhovenaar, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 43-jarige vrouw uit Eindhoven. Ze worden ervan verdacht dat ze rond 18.00 uur op de Barrierweg tegen een auto hebben staan plassen en dat ze deuken in de auto hebben getrapt. De auto is van een Eindhovenaar die een conflict heeft met de 23-jarige Bosschenaar. De Bosschenaar zou hem ook hebben bedreigd. Het viertal is er vervolgens in een auto vandoor gegaan. De Eindhovenaar heeft aangifte gedaan, waarna de politie de verdachten is gaan zoeken. Rond 19.30 uur zagen surveillerende agenten de wagen met de inzittenden op de Wezelstraat staan. Ze zijn aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Vrouw opgepakt na huiselijk geweld

De politie heeft donderdag om 2.00 uur in haar woning in het stadsdeel Stratum een 29-jarige vrouw aangehouden. Ze had tijdens een ruzie haar 31-jarige vriend geslagen en gekrabd. De vrouw, die onder invloed was van drank, is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld ingesloten.

Eindhoven: Twee mannen opgepakt na achtervolging

De politie heeft donderdag om 3.30 uur in de omgeving van de Marathonloop een 22-jarige en een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie had een melding gekregen dat in de Jan van Boendalelaan werd ingebroken. Agenten zagen daar nog juist drie mannen in een auto vluchten. Na een achtervolging reed de bestuurder op de Marathonloop tegen een boom. De drie inzittenden vluchtten maar twee van hen werden door politieagenten in de kraag gevat. In de auto lagen enkele zakken met henneptoppen. De twee mannen zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. De auto en de hennep zijn door de politie in beslag genomen.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van overval op telefoonwinkel

Woensdagavond rond 20.50 uur hebben twee mannen een overval gepleegd op een telefoonwinkel aan de Hobbemastraat. De daders bedreigden een 21-jarige medewerkster van de zaak met een vuurwapen. De overvallers hebben geld, telefoonkaarten en enkele gsms buit gemaakt. De overvallers zijn met een zwarte scooter gevlucht in de richting van het Rembrandtplein. De scooter hadden ze voor de overval op de hoek met de Eeckhoutstraat gestald. Beide overvallers droegen een zwarte helm. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Tongelre via 0900-8844.

Helmond: Kunststof eenden weg na inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Burgemeester van Houtlaan zijn ongeveer 25 kunststof beeldjes van eenden weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 3.15 uur. Een ruit in de voordeur van de zaak is vernield.