Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 21 februari 2006

BTW

De belastingdienst heeft eind 2005 een controleonderzoek naar de toepassing van de BTW afgerond. Het onderzoek richtte zich op de afgelopen jaren in algemeen en in het bijzonder op de projecten van Cultureel Centrum de Pas/kantoren, geluidswal, bouwgrondexploitaties en de invoering van het bcf-compensatiefonds. Het onderzoek heeft geluid tot een aantal correcties, die binnen aanvaarde (budgettaire) grenzen blijven en bijdraagt tot een positieve uitkomst.

Uitbreiding ondermandaat bouwaanvraag

De coördinerend medewerker van het cluster bouwzaken is voortaan bevoegdheid om bouwaanvragen aan te houden of niet in behandeling te nemen. Het college van burgemeester en wethouders verlenen deze bevoegdheid in ondermandaat. Dit besluit treedt in werking op 4 maart 2006.

Beleidsnota Cultuur en Kunst

Op 22 februari 2006 nam het college van burgemeester en wethouders het besluit om de Beleidsnota Cultuur en Kunst, Prikkelende Cultuur en Kunst in Bernheze voor vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In 2005 werd met de voorbereidende werkzaamheden gestart en deze werden op 18 januari 2006 afgesloten. De nota is door de gemeente in eigen beheer en op interactieve wijze met vertegenwoordigers van lokale onderwijsinstellingen, organisaties, bedrijfsleven en belangstellenden tot stand gekomen. Op 28 maart 2006 zal de Commissie Maatschappelijke Zaken haar advies geven over de beleidsnota. Vervolgens zal de gemeenteraad de nota in haar vergadering van 13 april 2006 behandelen. U kunt deze bijeenkomsten bijwonen.

Subsidieverzoek project `Openstelling van het platteland'

Het college van burgemeester en wethouders heeft de agrarische natuurvereniging De Maashorstboeren een subsidie toegekend voor het in gebruik nemen van de door deze vereniging ontworpen wandelroutes over boerenland in de Maashorst. Planning is dat de routes komend voorjaar worden opengesteld.

Beleidsteksten jaarrekening 2005

De gemeente Bernheze is druk bezig met het opstellen van de jaarrekening 2005. De jaarrekening geeft een beeld van de uitgevoerde activiteiten in 2005, de zogenaamde beleidsverantwoording. Daarnaast legt het college van burgemeester en wethouders met de jaarrekening een financiële verantwoording af.

Het onderdeel beleidsverantwoording van de jaarrekening is ambtelijk voorbereid. Het college van burgemeester en wethouders stelde deze beleidsverantwoording vast, zodat deze in mei voorgelegd kan worden aan de raad.

Regionaal convenant duurzaam bouwen

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het nieuwe regionale duurzaam bouwenbeleid en de ondertekening van het convenant op 9 maart 2006 en zal de commissie Ruimtelijke Zaken hierover schriftelijk informeren.

Gemeenschappelijk Meldcentrum Brabant-Noord

Het college stuurt de kadernota van het Gemeenschappelijk Meldcentrum Brabant-Noord aan de raadscommissie Bestuur en Strategie om hierover op 29 maart van gedachten te wisselen.

Hulpverleningsdienst Brabant-Noord

Het college stuurt de kadernota van de Hulpverleningsdienst Brabant-Noord aan de raadscommissie Bestuur en Strategie om hierover op 29 maart van gedachten te wisselen.

Einde project Front- en backoffice

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het intern project Front- en backoffice te beëindigen. Met de opening van het nieuwe gemeentehuis, met daarin de nieuwe publiekshal, is de opdracht van het project voltooid. Daarmee stopt overigens niet de verdere ontwikkeling van de dienstverlening.