Ingezonden persbericht


D-Link richt zich op draadloze standaard 802.11n

Investering in voor 802.11n geschikte technologieën

Rotterdam, 2 maart 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie, gaat zich sterk richten op de 802.11n-technologie. Het bedrijf ondersteunt tot nog toe de EWC-standaard die nu aanvaard is als het IEEE-ontwerp 802.11n. D-Link is ervan overtuigd dat het ontwerp van de 11n-standaard de weg vrijmaakt voor een doorzichtiger markt en de ontwikkeling van uitwisselbare, op standaarden gebaseerde producten zal ondersteunen.

Het eerste ontwerp van 11n werd in januari 2006 goedgekeurd. De nieuwe standaard biedt consumenten en bedrijven belangrijke voordelen, waaronder de uitwisselbaarheid van producten van verschillende leveranciers. Bovendien zorgt 11n voor een standaardisatie van optionele en aanvullende toepassingen, bijvoorbeeld de dynamic 40 MHz-modus. Deze maakt gebruik van twee kanalen voor een betere doorgifte en compressie van pakketten, om zo hogere snelheden te behalen.

"D-Link heeft samen met zijn technologiepartners actief geïnvesteerd in het ontwikkelings- en ratificeringsproces van het ontwerp van de 11n-standaard", verklaart AJ Wang, Chief Technology Officer van D-Link. "De uiteindelijke bekrachtiging van 11n als standaard garandeert dat D-Link-producten naadloos samenwerken met andere oplossingen op basis van deze standaard. Zo blijven D-Link-producten toonaangevend in de markt voor op standaarden gebaseerde draadloze oplossingen met hoge snelheden."

D-Link behoudt zijn MIMO-aanbod en richt tegelijkertijd een nieuw, op het 11n-ontwerp gebaseerd portfolio in. Dit portfolio omvat onder andere de Wireless Broadband Routers, CardBus-, PCI- en USB-adapters. Als 802.11n definitief als standaard gaat gelden, verwacht D-Link een grote vraag naar producten op basis van deze technologie. Op dat moment zal het bedrijf deze standaard opnemen in zijn gehele productportfolio.

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van zijn klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.