Gemeente Weert

2 maart 2006

Gemeente wil samenwerken met instellingen en geïnteresseerden

Gewijzigde aanpak open monumentendag 2006

Open Monumentendag in Weert krijgt een andere aanpak. Tot nu toe werd deze landelijke dag in Weert georganiseerd door de gemeente; andere organisaties werden daar slechts zijdelings bij betrokken. Op initiatief van de verantwoordelijk portefeuillehouder, wethouder Rob van Dooren, komt daar, met ingang van 2006, verandering in. De gemeente Weert hecht veel waarde aan het samenwerken met al diegenen die de cultuurhistorie in Weert een warm hart toedragen. Daarom is er gekozen voor het formeren van een brede werkgroep die de activiteiten in het kader van Open Monumentendag 2006 gaat organiseren.

De Open Monumentendag wordt jaarlijks gehouden in het 2e weekend van september; dit jaar dus op 9 en/of 10 september. Gedurende vele jaren zijn ook in Weert allerlei activiteiten georganiseerd rond de landelijk aangegeven thema's. Dit keer is het de 20e keer dat deze dag wordt georganiseerd. Daarom heeft de dag dit jaar het thema `Feest!`.

Ter voorbereiding van dit feest is daarom een aantal geïnteresseerden en bij het cultureel erfgoed betrokken instellingen, zoals de stadsgidsen, de Stichting Martinusmonument en de Aldenborgh uitgenodigd voor een bijeenkomst om alle initiatieven en ideeën samen te brengen. Deze eerste, verkennende bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 23 maart vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.

De gemeente zorgt voor een externe coördinator. Alle ideeën zijn welkom om de Open Monumentendag 2006 goed en feestelijk te laten verlopen.

Als er instanties/verenigingen zijn die geen uitnodiging hebben ontvangen en van mening zijn dat hun inbreng van belang kan zijn voor de Open Monumentendag 2006 in Weert, kunnen zij contact opnemen met de gemeente Weert, tel. 575265.

2006.036 JN


---- --