Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

2 maart 2006

Aalten - Met auto uit de bocht Een 38-jarige automobilist uit Stadtlohn (D) is woensdagmorgen (1/3) rond 11.40 uur op de Varsseveldsestraatweg uit de bocht gevolgen. Volgens getuigen had de man veel te hard gereden, waardoor hij in de bocht in de slip raakte. De auto kwam tot stilstand in een tuin. Hierbij werden de tuinafrastering, boompjes en planten vernield. De bestuurder bleef ongedeerd. De politie maakt proces verbaal op.

Winterswijk - Drankrijder betrapt

Een 52-jarige automobilist uit Winterswijk bleek afgelopen nacht (2/3) rond 00.45 uur bij een politiecontrole op de Crocusstraat onder invloed van alcohol. De man blies 1,0 prom. en kreeg een boete.

Vorden - Inbraak in woning

In een woning aan de Riethuisweg werd woensdag (1/3) ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werden onder andere een dvd-speler, een mobiele telefoon, een schotelontvanger, twee horloges en twee digitale camera's. De politie is een onderzoek gestart.

Didam - Inbraak in gezondheidscentrum

In het gezondheidscentrum aan het Lieve Vrouweplein werd in de nacht van dinsdag op woensdag (1/3) ingebroken. In het pand werden meerdere deuren en kozijnen beschadigd. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werden uit verschillende ruimtes kleine geldbedragen. De politie is een onderzoek gestart.

Ulft - politie zoekt eigenaar fietssleutels

De politie zoekt de eigenaar van een tweetal fietssleutels, die onlangs bij een onderzoek in het bezit van de politie gekomen zijn. Het gaat om een AXA sleutel en een sleutel met een sleutelhanger met Nessie Scotland. De sleutels zijn zaterdag 25 februari gestolen uit twee fietsen die in een schuur in de omgeving Schuttersweg - Tamboerpad stonden. Eén van de jongens die hiervoor verantwoordelijk was werd diezelfde nacht aangehouden, zijn kameraad de volgende dag. Het duo, afkomstig uit Gendringen (19 en 18) had na de nodige alcohol een fiets gezocht voor hun rit na huis. Daarbij zetten ze vreemd genoeg de fietsen in het schuurtje op slot en namen de sleutels mee. Bij het politieverhoor wisten zij zich niet meer te herinneren waar de sleutels meegenomen waren. De eigenaar kan contact opnemen via 0900- 8844.

Winterswijk - Jeugdige winkeldieven

De politie heeft woensdag (1/3) twee jeugdige winkeldieven uit Winterswijk doorverwezen naar een jeugdpreventieproject. Het tweetal heeft woensdagmiddag bij in elk geval drie winkels spullen weggenomen. Zij werden aangehouden door de politie. De ouders werden op de hoogte gesteld en gingen akkoord met een doorverwijzen naar het jeugdproject. Hier zal een passende maatregel getroffen worden.

Winterswijk - Politie let op gebruik parkeerschijf

De politie van het politieteam Winterswijk heeft woensdagochtend en -middag (1/3) 47 maal bekeurd voor het fout of niet gebruiken van de parkeerschijf in de blauwe zone. Gecontroleerd werd in de Wheme en de Spoorstraat. De politie is van plan de komende tijd regelmatig te controleren.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --