Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ruzie na aanrijding: Edenaar aangehouden

Publicatiedatum: 2-3-2006 14:11:43

Ede - Een ruzie tussen twee automobilisten na een aanrijding is donderdag zo uit de hand gelopen dat beiden met elkaar op de vuist gingen. Door de gewaarschuwde politie werd een van hen, een 58-jarige Edenaar, aangehouden. Door de gedupeerde, een 68-jarige plaatsgenoot, werd aangifte gedaan.
De schermutseling deed zich voor in de woning van de verdachte. Beide Edenaren hadden dinsdag afgesproken de afhandeling van een aanrijding thuis verder te regelen. Een zoon van de 58-jarige zou tegen de auto van 68-jarige zijn gereden. Tijdens het gesprek over de aanrijding ontstond ruzie, waarbij de 58-jarige Edenaar de 68-jarige enkele klappen zou hebben gegeven. Het slachtoffer verliet daarop de woning van de 58-jarige en waarschuwde de politie. Die hield de 58-jarige man even later in zijn woning aan. Het slachtoffer was als gevolg van de mishandeling licht gewond geraakt en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldieven in de kraag gevat

Publicatiedatum: 2-3-2006 14:10:46

Wageningen - De politie van Wageningen heeft woensdag twee verdachten van winkeldiefstal in de kraag gevat. Op de Geertjesweg werd rond het middaguur een vijftienjarige jongen aangehouden. Hij zou bij een winkel levensmiddelen en frisdrank hebben gestolen. Winkelpersoneel stak daar een stokje voor en droeg de knaap over aan de politie. De jongen bekende later en moest de buit teruggeven. Justitie besloot de jongen te dagvaarden.
Een 39-jarige man uit Velp werd even later aangehouden bij een zaak aan de Churchillweg. Volgens het winkelpersoneel zou hij geprobeerd hebben sigaretten te stelen. Het personeel sprak de man daarop aan, waarna hij zich agressief zou hebben gedragen. Zo zou hij enkele bierblikjes op de grond kapot hebben gegooid en vervolgens alsnog de deur zijn uitgelopen met enkele blikjes bier. Gewaarschuwde agenten wisten de man op de Diedenweg, nabij de Geertjesweg aan te houden. De man is na verhoor weer vrijgelaten en kreeg van justitie eveneens een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---