Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Bewonersoverleg herinrichting Burgemeester Fockstraat

Een slecht wegdek en niet zo veilig voor fietsers. Dat zijn de belangrijkste redenen voor het groot onderhoud van de Burgemeester Fockstraat tussen de Burgemeester De Vlugtlaan en de Burgemeester Van Tienhovengracht. Het stadsdeel heeft een ontwerp voor een nieuwe inrichting gemaakt en wil weten hoe bewoners daarover denken. Op 9 maart kunnen zij terecht tijdens een inloopoverleg tussen 17.00 en 19.00 uur in het Tuinstadhuis aan Plein 40-45 nr.1

In juni van dit jaar wil het stadsdeel beginnen met de reconstructie van de Burgemeester Fockstraat. Het groot onderhoud omvat de hele openbare ruimte, zowel de rijweg als het trottoir. En er wordt ook gekeken naar de ondergrondse infrastructuur zoals riolering, kabels en leidingen.

Hoe ziet de straat er nu uit
De straat heeft een breed wegprofiel met aan beide zijden van de woningen een trottoir met plantvakken. De plantvakken verkeren in slechte staat van onderhoud en liggen vaak vol met (waai)vuil. Aan de zuidzijde loopt het profiel van de straat door het Gerbrandypark. De Burgemeester Fockstraat is een belangrijke doorgaande weg, waar een maximum snelheid van 50 km per uur geldt. Dat blijft zo.

Wat gaat er gebeuren
Het toekomstige profiel bij de bebouwing gaat er als volgt uitzien. Direct langs de rijbanen komen parkeervakken. Daarnaast de bestaande bomenrij. De bomen zijn vitaal genoeg om te handhaven. Tussen het voetpad langs de huizen en de bomenrij komen aan weerszijden van de straat vrijliggende fietspaden. De plantvakken en rechthoekige plateaus die er nu zijn, verdwijnen. Het voetpad krijgt daardoor een ruime doorgang.

De fietsoversteek ter hoogte van het Gerbrandypark komt op een 50 km drempel in het asfalt om de snelheid van het verkeer te remmen en automobilisten te attenderen op de oversteek. Dit maakt de oversteek voor de fietsers uit het Gerbrandypark veiliger.

De trottoirs krijgen nieuwe tegels. Bij de Theodorus Dobbestraat komen aan weerszijden inritconstructies met dikkere tegels. Het asfalt in de rijweg wordt vernieuwd. Er komen ondergrondse glas en papierbakken. Voor het aanbieden van huisvuil blijven de aanbiedplaatsen voorlopig nog gehandhaafd.

In de bijlage vindt u een kaartje met de nieuwe inrichting.

Inloopoverleg op donderdag 9 maart 2006
Speciaal voor bewoners is er een inloopoverleg over het groot onderhoud. Daar kunt u in een persoonlijk gesprek alle vragen stellen en uw opmerkingen en wensen kwijt.
U kunt binnen lopen tussen 17.00 tot 19.00 uur. De inloop vindt plaats op donderdag 9 maart in de ontvangstkamer van het Tuinstadhuis aan Plein 40-45 nr. 1.

Op een andere wijze reageren?
Dat kan ook. In alle gevallen reageert u vóór 9 maart 2006 bij Boy Busing, projectleider bij Stadsdeelwerken. Dat kan schriftelijk of mondeling. Zijn gegevens vindt u onderaan deze pagina.

Auteur(s):
P. de Groot

Contact:
B. Busing

Bijlage(n):
Voorlopig ontwerp Herinrichting Burgemeester Fockstraat