Politie Gelderland-Midden

Getuige ziet gestolen jas: meisjes aangehouden

Publicatiedatum: 2-3-2006 14:14:34

Arnhem/Oosterbeek - De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag vier meisjes uit Arnhem en Oosterbeek aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij de diefstal van een jas in Oosterbeek. Een getuige zag twee meisjes donderdag in de stad lopen met de buit en waarschuwde de politie. Die hield het tweetal aan. Gaande het onderzoek werden ook nog twee anderen aangehouden.

Een vijftienjarig meisje uit Oosterbeek deed woensdag aangifte van diefstal van haar jas. Ze was het kledingstuk kwijtgeraakt in een zalencentrum in haar woonplaats. Later die dag zag een vriendin van het slachtoffer twee meisjes in Arnhem lopen; een van hen zou de jas gedragen hebben. De getuige waarschuwde de politie die de twee meisjes, beiden vijftien jaar oud en afkomstig uit Oosterbeek, aanhield. Nadat de twee over de zaak aan de tand gevoeld werd de derde verdachte, een dertienjarig meisje uit Arnhem bekend. Zij werd aan het politiebureau ontboden en bleek de jas inmiddels in het bezit te hebben. In haar gezelschap was ook een zestienjarige Arnhemse. De dertienjarige bekende in gezelschap van de zestienjarige de jas te hebben gestolen. De vier zijn allen na verhoor weer vrijgelaten. Eén van de twee vijftienjarige Oosterbeekse meisjes is doorverwezen naar bureau Halt vanwege haar aandeel in de zaak, de ander wordt niet vervolgd. De beide meisjes uit Arnhem moeten zich binnenkort bij justitie melden. De jas is inmiddels aan de gedupeerde teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man verdacht van stelen tas uit handen van vinders
Publicatiedatum: 2-3-2006 14:12:44

Nijkerk - Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag door de Nijkerkse politie aangehouden op verdenking van diefstal. De man zou een gevonden handtas uit handen van de vinders hebben gestolen. Naar later bleek dat de tas eigendom was van een 43-jarige vrouw uit Barneveld, die diezelfde dag aangifte had gedaan van diefstal.

Een groepje jongens in de leeftijd van elf en twaalf jaar had op de Churchillstraat een tas gevonden met daarin een portemonnee en waarschuwde de politie. In de tussentijd verscheen de 28-jarige man die zich opwierp als de eigenaar. Hij zou de spullen hebben meegenomen en tegen de jongens hebben gezegd dat ze moesten vertrekken. Daarop zou de man zijn weggelopen. De jongens besloten de man echter te volgen en zagen hem op een gegeven moment de tas en portemonnee weggooien. De jongens loodsten de agenten naar de juiste plaats, waarna die de 28-jarige man aanhielden. De tas en de portemonnee bleken eigendom van een 43-jarige Barneveldse, die dezelfde dag aangifte had gedaan van vermissing van de tas. De 28-jarige verdachte is voor onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw (81) bestolen door insluipers

Publicatiedatum: 2-3-2006 14:12:13

Nijkerk - Een 81-jarige vrouw uit Nijkerk is maandag het slachtoffer geworden van insluipers. De vrouw meldde zich woensdag bij de politie nadat ze ontdekt was dat ze was bestolen. Afgelopen maandag zou er een onbekende vrouw met een klein kind op de arm bij het slachtoffer hebben aangeklopt. In de veronderstelling dat het een bekende was liet ze de vrouw binnen. Eenmaal binnen bleek het echter een onbekende te zijn die om water vroeg. Toen ze daarmee in de weer was ontdekte het slachtoffer dat er nog een tweede vrouw binnen was gekomen. De twee knoopten een praatje aan en verlieten later weer de woning. Pas later bleken er een pinpas en sieraden uit de woning van het slachtoffer te zijn verdwenen. Volgens het slachtoffer zouden de vrouw zijn weggereden in een witte auto. De politie adviseert om nooit zomaar vreemden de woning binnen te laten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---