Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Reconstructie Dom H. van der Laanstraat

Tweeëntwintig bewoners van de Dom H. van der Laanstraat in het Noorderhof kunnen binnenkort een eigen parkeerplaats op straat in gebruik nemen. Zij krijgen deze mogelijkheid omdat bij oplevering van hun woningen in 1999 bleek dat de garages eronder niet goed bruikbaar zijn.

Wat gaat er gebeuren
De huidige `langs parkeervakken' worden veranderd in `schuin parkeervakken'. Op die manier neemt het aantal parkeerplaatsen toe tot vijftig. Omdat de rijweg smaller wordt, komt er eenrichtingsverkeer in de H.M. Kraaijvangerstraat, de Dom H. van der Laanstraat en het noordelijk deel van de parallelweg Slotermeerlaan, en wel in de aangegeven richting.
In de bijlage onderaan deze pagina vindt u een kaartje met de nieuwe inrichting. Op het kaartje is tevens te zien waar de 22 gereserveerde parkeerplaatsen te vinden zijn.

Gefaseerde uitvoering
Het werk start op maandag 13 maart 2006 (een week later dan gepland) en wordt in fasen uitgevoerd om de hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Er wordt gewerkt van de H.M. Kraaijvangerstraat richting Slotermeerlaan. Naar verwachting is de herinrichting na zes weken gereed. De parkeerverboden en overige verkeersmaatregelen worden tijdig met borden aangegeven.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Boy Busing, projectleider van Stadsdeelwerken voor dit werk. Zijn gegevens vindt u onderaan deze pagina bij contacpersoon.

Auteur(s):
P. de Groot

Contact:
B. Busing

Bijlage(n):
Herinrichting Dom H. van der Laanstraat