Ingezonden persbericht


Europese primeur van Nederlandse storage-dienstverlener:

Real-time inzicht in management van dataopslag, replicatiestatus en service level met InControl van Databasement

Haal 300 procent meer uit Network Appliance-systemen

Zoetermeer, 2 maart 2006 - Databasement, specialist op het gebied van dataopslag, beveiliging, archivering, verplaatsing en management van data, introduceert InControl, een zelf ontwikkelde online storage management-portal op basis van Network Appliance-technologie (NetApp). Gebruikers hebben via deze datamanagementapplicatie 24x7 real-time inzicht in de status van de online backup- en replicatiedienst van Databasement. Naast het inzicht krijgen klanten zelf, via de portal, het management in handen van onder meer de backup, replicatie en bandbreedte, en kunnen ze direct zien of bepaalde SLA's (Service Level Agreements) worden gehaald. Databasement biedt als enige de unieke combinatie van NetApp storage-producten, dienstverlening en verregaand inzicht (vaak in één oogopslag) in, en management van de opgeslagen data. Hierdoor halen bedrijven meer uit hun NetApp-systemen: tot wel drie keer zo veel. In eerste instantie zal Databasement zich vooral richten op de klanten van de eigen online dataopslag- en replicatieservice, en in tweede instantie zal Databasement de applicatie ook in licentie geven aan andere dienstverleners en interne ICT-dienstverleners.

Databasement presenteert zijn storage management-portal op NetApp Innovation, dat op 7 maart 2006 plaatsvindt in het Eventron in Rosmalen. Databasement is hoofdsponsor van dit grootschalige evenement.

InControl biedt gebruikers een inzichtelijk totaalbeeld van de overeengekomen SLA's en ondersteunt een effectief beheer daarvan. In één oogopslag is te zien of een backup- of replicatieproces is gelukt. De portal geeft de actuele replicatie en datastatus namelijk overzichtelijk weer in grafieken en stelt de gebruiker bovendien in staat individuele onderdelen van de backup en replicatie te stoppen en te starten. Bovendien zijn met één druk op de knop uiteenlopende rapportages te genereren. Dit zorgt voor verregaande efficiencyverbeteringen en verlaagt kosten. Databasement is de enige leverancier die deze mogelijkheid biedt.

Het op afstand regelen van backup- en replicatieprocessen - dus ook herstelactiviteiten - is met InControl te managen. Verder is de portal voorzien van een inzichtelijke SLA-tool. Indien gewenst, is InControl aan specifieke wensen aan te passen en uit te breiden met extra mogelijkheden. Network Appliance-technologie vormt de basis van de portal. Deze bewezen technologie, gecombineerd met de backup- en replicatiedienst van Databasement, biedt gebruikers maximale flexibiliteit, een brede functionaliteit en prijsvoordeel.

"Steeds meer organisaties, zoals dienstverleners, retailorganisaties en overheden, besteden bepaalde processen uit aan gespecialiseerde bedrijven", zegt Rob Christ, oprichter en directeur van Databasement. "Een van de nadelen van outsourcing is echter, dat er geen goed zicht is op de uitbestede processen. Uitbesteders krijgen weliswaar meestal een maandelijkse rapportage, maar real-time inzicht was niet mogelijk. Doordat wij vinden dat outsourcing een open en inzichtelijk proces behoort te zijn, hebben we InControl ontwikkeld. Onze klanten kunnen altijd optimaal beveiligd zien wat er met hun data gebeurt."

Over Databasement
Databasement, gestart in 2001, levert en implementeert oplossingen voor opslag, beveiliging, archivering, verplaatsing en management van data. Het bedrijf verzorgt diensten op het gebied van storage, uitwijk en disaster recovery. Met zijn InControl geeft Databasement klanten real-time inzicht in en controle over hun repliceerbare backup. De portal is gebaseerd op de technologie van Databasements vooraanstaande partner Network Appliance, wereldwijd marktleider in intelligente dataopslagsystemen. Databasement richt zich hiermee op organisaties in allerlei branches, waarbij het de architectuur steeds volledig afstemt op de dataomgeving van de opdrachtgever. Databasement heeft 34 medewerkers. Het bedrijf is gevestigd in Zoetermeer en Gent (België) en maakt voor zijn diensten gebruik van verschillende datacenters.