Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 2 maart 2006

Man aangehouden na belediging agente

BREDA: Een 37-jarige inwoner van Breda is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden aan de Schoolstraat. De man beklaagde zich bij een agente van het horecatoezicht over het feit dat hij in geen enkele kroeg werd binnengelaten. De man kreeg het advies om zijn heil elders te halen, maar bleef de politie lastig vallen en beledigde de agente. Dat kwam hem op een ritje naar het bureau te staan. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal.

Politie slingert 24 automobilisten op de bon tijdens verkeerscontrole

BREDA: De politie van team Tuinzigtlaan heeft woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Graaf Engelbertlaan. Tussen 14:00 en 17:30 uur schreven vijf agenten 24 bekeuringen uit voor: 20 keer voor het niet stoppen bij rood licht, drie automobilisten die niet handsfree zaten te bellen in de auto en een automobilist zonder de autogordel om.

Veelpleger aangehouden na bedreiging

BREDA: Aan de Belcrumweg is woensdagmiddag een 45-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man liep rond 17:30 uur met een tweede onbekend gebleven persoon op een bouwterrein aan de Belcrumweg, terwijl een bedrijf met een kraanwagen bezig was met sloopwerkzaamheden. Toen het tweetal door werknemers werden weggestuurd in verband met de gevaarzetting, gooide de onbekende persoon een steen in hun richting en maakte de later aangehouden Bredanaar een snij beweging langs zijn nek. Dat kwam bedreigend over, waarop het bedrijf de politie belde. De gewaarschuwde agenten trof het duo niet meer aan op de bouwplaats, maar ging met het opgegeven signalement op zoek naar hen. Op een parkeerplaats vond de politie de Bredanaar, die bekend staat als veelpleger. Hij is aangehouden en conform de richtlijnen van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De tweede persoon is nog voortvluchtig.

Winkeldief verzet zich tijdens aanhouding

BREDA: In een warenhuis aan de Karrestraat is woensdagmiddag een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man, die bij politie en justitie te boek staat als veelpleger, werd rond 16:45 uur door winkelpersoneel betrapt tijdens de diefstal van een aantal dekbedovertrekken. De winkeldief had al een winkelverbod gekregen van de onderneming. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. De politie heeft hem overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Hondenbezitters op de bon

BREDA: Aan de Leeghwaterstraat is woensdagavond een 18-jarige inwoner van Breda door een hondenwachter van de gemeente bekeurd. De man liet zijn hond uit op een kinderspeelveld. Een verboden locatie voor honden. Een 33-jarige man ging aan het Saksen Weimarplein voor het zelfde feit op de bon. Naar aanleiding van klachten uit de buurt werd ook gecontroleerd aan de Calandstraat. Een 39-jarige hondenbezitter ging op de bon toen zijn hond zijn behoefte deed op een plaats waar dat niet is toegestaan.

Politie onderzoekt poging overval

BREDA: Woensdagavond is geprobeerd een onderneming aan de Ginnekenweg te overvallen. Rond 21:00 uur kwamen twee gemaskerde personen het bedrijf binnen. Gewapend met een steekwapen en een vuurwapen probeerden zij de toegang tot een kantoor met de kassa te krijgen. Een medewerker die in het kantoor werkzaam was bleek ongedeerd en wist de politie te waarschuwen. Het lukte het tweetal niet om de deur open te krijgen, waarop zij de zaak weer verlieten. Zij zijn weggerend in de richting van de Komeetstraat. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie is gestart met een buurtonderzoek.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: In de wijk Tuinzigt is woensdagmiddag een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling van zijn vriendin. Woensdagmiddag sloeg de Bredanaar zijn vriendin met een honkbalknuppel, waardoor zij een gebroken arm en hand opliep. De vrouw kwam zich rond 16:00 uur melden aan het politiebureau. Een half uur later hield een politieagent samen met zijn diensthond haar vriend aan in zijn woning. Bij het zien van de politiehond ging hij zonder problemen mee. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers