Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 2 maart

Alkmaar, 02-03-2006 o 14.30 uur

Verkeerschaos door sneeuwval

Alkmaar, donderdag 2 maart 2006.

Het verkeer in de regio werd donderdagmorgen ernstig ontregeld door sneeuwval en gladheid. Vooral rondom Alkmaar werd de verkeersdoorvoer enkele uren volledig geblokkeerd. Hierdoor was een wachttijd van enkele uren geen uitzondering.

De zware sneeuwval en daarbij opkomende gladheid zorgde er voor dat een vrachtwagencombinatie vast kwam te zitten op de Provincialeweg N242 op het taluud van de Leeghwaterbrug. Hierdoor raakte de rijbaan in beide richtingen geblokkeerd. Op de Martin Luther Kingweg kwam, in de Regulierstunnel, een vrachtwagen vast te staan. Ook deze vrachtauto kon door de gladheid niet meer uit de tunnel komen. Hierdoor kwam het verkeer rondom Alkmaar volledig vast te staan. Pas na 10.00 uur kwam het weer langzaam op gang. Tot het middaguur bleef het verkeer rondom Alkmaar hinder ondervinden.

Ook elders in de regio ondervond het verkeer hinder door de weersomstandigheden. Tussen 07.00 en 09.00 uur werden ruim 15 aanrijdingen en eenzijdige ongevallen gemeld. Voorzover bekend was er uitsluitende sprake van materiele schade. Op verschillende Provinciale wegen was sprake van langzaam rijdend of stilstaand verkeer. Ook op de RijkswegA7 kwam het verkeer vast te staan. De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad werd een aantal uren afgesloten voor het verkeer. Dit in verband met een aantal aanrijdingen op deze weg.

Tegen het middaguur leken de meeste problemen te zijn opgelost.

Autobestuurder gewond na aanrijding.

Zuidschermer, woensdag 1 maart 2006.

Woensdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Westdijk. De bestuurder van een bestelwagen, een 51-jarige man uit Broek op Langedijk, reed over genoemde weg in de richting van de Westdijk. Omdat hij niet zoveel mogelijk rechts reed botste hij tegen een tegenligger, een bestelwagen bestuurd door een 59-jarige man uit Edam. Bij de aanrijding raakte de man uit Broek op Langedijk gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Dumping afval loopt spuigaten uit

Zwaag, donderdag 2 maart 2006

Het dumpen van afval op het nieuwbouwterrein aan de Marowijne in Zwaag loopt de spuigaten uit. Naast het gevaar voor verontreiniging van de grond, betekent het dumpen vooral veel werk en opruimkosten voor de gemeenschap. De politie roept eventuele getuigen van de dumpingen dan ook op om zich te melden, zodat de kosten op de vervuilers kunnen worden verhaald.

De Marowijne is een industrieterrein in aanbouw. Dat betekent dat er veel afval en relatief weinig toezicht is. De laatste weken werden de politie en de gemeente dan ook geconfronteerd met ruim tien afvalhopen. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om hopen bedrijfsafval van twee of drie kuub in omvang. Er wordt echter ook ander afval gestort zoals garageafval, plantenresten van hennepkwekerijen en afgegraven grond. Het opruimen van het afval kost de gemeenschap veel geld. In veel gevallen gaat het (redelijk) schoon afval, maar er zitten ook zaken bij die de grond ernstig verontreinigen. Daarbij valt te denken aan garageafval waar onder anderen afgewerkte olie bij kan zitten. Dit soort afval moet op een speciale wijze worden afgevoerd als chemisch afval. Hetzelfde geldt ook voor het dumpen van grond. Voordat dit afgevoerd kan worden moet eerst worden vastgesteld of er verontreiniging in zit. Ook hieraan zijn hoge kosten verbonden.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat de dumping van bedrijfsafval (vaak bouw- en sloopafval) vaak aan het eind van de middag gebeurd. Het storten van ander afval gebeurt meestal 's avonds en 's nachts.

De politie zoekt eventuele getuigen van deze dumpingen zodat proces-verbaal kan worden opgemaakt en de verwijderingskosten kunnen worden verhaald. De milieupolitie in Hoorn is te bereiken via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief

Hennepplantage ontmanteld.

Limmen, woensdag 1 maart 2006.

Woensdagmiddag werd, tijdens een onderzoek in verband met een vergunningaanvraag, een hennepplantage aangetroffen in een schuur achter een woning aan de Kerkweg. In één van de ruimtes van de schuur werden 338 planten aangetroffen. In een ander deel werden de restanten van een plantage aangetroffen. Naar schatting moeten hier zon 1000 planten hebben gestaan. Deze planten waren inmiddels gerooid. De eigenaar/gebruiker van de schuur, een 50-jarige man werd aangehouden. Hij verklaarde het deel van de schuur waar de plantages werden aangetroffen, te verhuren aan een andere man. Naar zijn identiteit wordt een onderzoek ingesteld. De aangetroffen planten en een hoeveelheid randapparatuur werden in beslag genomen.

Brommobiel door brand verwoest.

Hoorn, donderdag 2 maart 2006.

In de nacht van woensdag op donderdag werd brand ontdekt in een brommobiel die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Speelwagen. Een aantal in de omgeving geparkeerde autos konden op tijd worden weggehaald. Op een aantal onderdelen na brandde de brommobiel helemaal uit. Het is niet duidelijk hoed de brand is ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Laatst gewijzigd 02-03-2006 14:24 | © Politie Noord-Holland Noord |