Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verkeerscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 2-3-2006 15:14:24

Arnhem - In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom zijn woensdag op verschillende wegen verkeerscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam. De controles werden gehouden in Arnhem en Doesburg.
In Arnhem werden roodlicht controles gehouden op de Utrechtseweg (nabij Onderlangs), Huissensestraat (nabij de Zuringstraat), Trans (nabij Rodenburgstraat), Hollandweg (nabij de Brabantweg). Daarbij werden in totaal 62 bestuurders betrapt die door rood waren gereden. Op de Utrechtseweg werd het meest het rode verkeerslicht genegeerd: 36 bestuurders kregen daarvoor een bon. Op de Hollandweg werd geen enkele bestuurder betrapt op het rijden door rood.
Op de kruising van de Burgemeester Matsersingel met de Groningsensingel en de Kronenburgsingel, eveneens in Arnhem werd tussen één en twee uur een verkeerscontrole gehouden op verzoek van buurtbewoners naar aanleiding van klachten over onveiligheidsbeleving. Er werden 50 auto's en tien bromfietsers gecontroleerd. De agenten schreven vier bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen.
In Doesburg werd met behulp van de radar en Lasergun de snelheid gecontroleerd op de Provincialeweg N338 (Rivierweg). Dat gebeurde tussen 09.30 en 12.30 uur. Van de ruim 1900 passanten reden er 23 harder dan de daar geldende maximumsnelheid van 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---