Gemeente Moordrecht


1. Moordrecht heeft 641 kilogram batterijen ingezameld (week 9)
2. 22 maart, informatieavond speelvoorzieningen staatsliedenbuurt (week 9)

3. 16 maart, informatie peuterspeelplaats (week 9)
4. Laatste nieuws vogelgriep (week 8)

5. Verkiezingen gemeenteraad 2006 (week 5)
6. Commissievergadering nieuwe stijl (week 3)
7. Regels rond hondenpoep (week 51)

8. Collectieve verzekering voor laagste inkomens (week 49) Steeds meer batterijen worden ingeleverd

Stibat, de Stichting Batterijen, heeft in 2005 in Moordrecht 641 kilogram batterijen ingezameld.
Vorig jaar was dit nog 225 kilo. U heeft dus afgelopen jaar veel meer batterijen ingeleverd. Goed, want dat betekent dat er steeds minder bij het restafval terecht komt.
De inzamelgegevens van door particulieren ingeleverde batterijen worden door Stibat jaarlijks aan de gemeente doorgegeven. In Moordrecht zijn de Stibat inzamelpunten: Super de Boer, Hubo en de Fotoboetiek.
Op de website www.legebatterijen.nl vindt u een overzicht van alle deelnemende winkelketens. Vul de cijfers van uw postcode in en u krijgt een overzicht van de 10 dichtstbijzijnde inleverpunten. Dat uw hulp onmisbaar is bij de inzameling van lege batterijen is duidelijk. De eerste stap in de kringloop van lege batterijen is, dat ze ingeleverd worden bij een inzameladres.
Stibat zamelt de batterijen in en zorgt voor verdere recycling.

Reischeques winnen
Wanneer u 10 lege batterijen in een zakje stopt met daarbij een briefje met uw naam, adres en telefoonnummer en dit in de inzamelton inlevert, maakt u kans op een van de honderden reischeques met een waarde variërend van ⬠100,- tot ⬠3.000,-. Elke maand wordt de uitslag bekend gemaakt op de website www.legebatterijen.nl.

Informatieavond speelvoorzieningen Staatsliedenbuurt

Onder het motto âSpelen is leuk!â organiseert de gemeente Moordrecht de komende tijd informatieavonden voor bewoners van Moordrecht over het onderwerp: speelvoorzieningen. De diverse informatieavonden worden wijkgericht opgezet. Zo zijn in de afgelopen periode de wijken Vijfakkers, Kern Zuid/Westeinde/Ambonwijk en Dorp Noord aan de beurt geweest.

De informatieavond voor de bewoners van de Staatsliedenbuurt vindt plaats op woensdag 22 maart om 20:00 uur in de kantine van de Voetbalvereniging Moordrecht, Sportlaan 1 te Moordrecht.

Speelvoorzieningenâ¦waarom?
Buiten spelen is van groot belang voor kinderen! Als kinderen de ruimte hebben om te spelen, vergroot dit hun totale bewegingspatroon. Kinderen die veel buiten spelen hebben een betere conditie, zijn minder snel ziek en slapen en eten beter.
Een goede inrichting van de wijk zorgt ervoor dat de sociale veiligheid in de wijk verbetert, bovendien kan er een netwerk tussen kinderen maar ook tussen ouders onderling ontstaan en wordt een zekere stabiliteit gewaarborgd in de wijk.
Kortom: het op peil houden van speelvoorzieningen is van groot belang.

Plannen in de Staatsliedenbuurt
De gemeenteraad heeft besloten dat er interactief (dat wil zeggen: burgers worden nauw bij de planvorming betrokken) met de bewoners uit de wijk een invulling moet worden gegeven aan de speelvoorzieningen in de wijk.
De kaders waarbinnen de planvorming plaatsvindt zijn: ⢠de plannen worden gemaakt voor de periode van 2006 t/m 2013; ⢠de plannen hebben betrekking op een volledige herinrichting van de huidige speelplaatsen aan het Thorbeckeplein, Wethouder van Gentplein en Bertha van Moedregtpad en het vervangen van enkele speeltoestellen bij Sportlaan 14 en de Kuyperstraat;
⢠de plannen hebben betrekking op de inrichting van de speelplaatsen in het Sportlaangebied (incl. het trapveld);
⢠er is sprake van een vast budget.

Als voorzitter van de 4e informatieavond zal dhr. J. Oomen, wethouder ruimtelijke ontwikkeling en beheer optreden.

De bewoners van de Staatsliedenbuurt krijgen een uitnodiging voor de avond in de brievenbus.

elkaar ontmoeten