Deltion College


Deltion College stelt slaan eerste paal nieuwbouw uit

Het Deltion College bouwt een nieuwe onderwijs- en leefwereld in Zwolle. Donderdag 2 maart zou hiervoor officieel de eerste paal worden geslagen. Helaas bracht het barre winterweer hier verandering in en moest dit uitgesteld worden tot een latere datum.

Deelnemers van de opleiding Kunst & Cultuur zouden een prominente rol hebben tijdens deze handeling. Burgemeester H.J. Meijer van de gemeente Zwolle zou het woord tot de genodigden richten, net als Ron Akkerman, voorzitter van het College van Bestuur van Deltion en de heer Decker van architectenbureau AGS. Vanochtend bleek dat de geplande activiteit geen doorgang kon vinden.

Onverantwoordelijk

De genodigden en betrokkenen zijn persoonlijk afgebeld. Het was in de ogen van Deltion niet verantwoord mensen van heinde en verre te laten komen. Ron Akkerman: "De weersvoorspellingen zijn erg slecht, ook met het oog op de avondspits. Het is onverantwoordelijk om mensen hiervoor naar Zwolle te halen." Daarnaast was het technisch gezien ook niet mogelijk. Het blijkt onmogelijk om met deze sneeuw te heien. De meeste genodigden die zijn afgebeld reageerden niet verbaasd op het verhaal. De heer Widdershoven van architectenbureau AGS in Heerlen was dit echter wel: "Gaat het niet door, waarom niet dan?" Toen hem werd verteld dat het in Zwolle erg slecht weer was en het moeilijk tot onmogelijk was om in Zwolle te komen, zei hij: "Echt waar, bij ons schijnt de zon en is er geen sneeuw te bekennen."

Uitstel

Deltion gaat op zoek naar een nieuwe datum voor het slaan van een paal. De eerste paal zal het niet meer worden. Vast staat in ieder geval dat het Deltion College wel stil wil staan bij de start van de nieuwbouw.

Datum: 02-03-2006

---