Ingezonden persbericht


Wacom's PenPartner2 wint een ISPA & Innovation Award

Krefeld, 2 maart 2006. De PenPartner2 van Wacom is tijdens de ISPA & Innovation Awards 2006 benoemd tot Runner-up Special Mention. De PenPartner2 heeft deze prijs op zijn naam geschreven in de categorie 'Computer Accessories and Supplies'. Het is de eerste keer dat Wacom is aangemeld voor deze award.

Bij de ISPA (International Stationery Press Association) zijn 26 tijdschriften aangesloten die zich richten op het office segment. Elk jaar worden tijdens de Paperworld Exhibition, de ISPA Awards uitgereikt aan producten op het gebied van papier-, kantoor- en schoolartikelen. Er waren dit jaar 75 aanmeldingen uit 15 landen.

De PenPartner2 is speciaal ontworpen voor gebruik met de laptop en is een kwalitatief en betrouwbaar input-accessoire. Met de PenPartner2 kun je Microsoft Office documenten (zoals e-mail, brieven en verslagen) voorzien van persoonlijke teksten, commentaren, figuren en handtekeningen. Daarnaast blijkt de pen nog steeds de meest natuurlijke en comfortabele manier van 'schrijven' te zijn. Ergonomie is een steeds relevanter issue bij computergebruik en zeker bij notebook gebruikers. Hoewel we ons steeds bewuster gedragen met betrekking tot ergonomie gebruiken we de notebook in de meest bijzondere posities, terwijl de trackpoint en touchpad weinig comfortabel zijn in gebruik.

Het intuïtief handelen met de pen is een van de redenen dat de ISPA-jury de prijs aan Wacom heeft toegekend. Gebruikers van Office zijn vertrouwd met de gewone pen en dat deed de jury in de digitale versie van Wacom te geloven. De pen is batterij en draadloos en ligt bij gebruik heel dicht bij een gewone pen. Het pentablet is geschikt voor notebooks en werkt onder Windows 98SE, ME, 2000 of XP. De PenPartner2 wordt altijd geleverd met JustWrite Office software, dat het direct invoeren van handgeschreven teksten, commentaren, figuren en handtekeningen in alle Office-documenten (Word, Excel en PowerPoint) mogelijk maakt. De PenPartner2 kost 49,90 euro (adviesprijs inclusief BTW).

Einde persbericht

Noot: Er zijn exemplaren voor een review beschikbaar, evenals hoge resolutie beelden. U kunt daarvoor (evenals voor meer informatie over de PenPartner2) contact opnemen met Ingeborg Schrijver: 0344 67 300, ingeborg.schrijver@pleon.com

Over Wacom
Wacom is een wereldwijd opererend bedrijf met moedermaatschappij WACOM Company Ltd. in Japan en dochtermaatschappijen o.a. in Europa (WACOM Europe GmbH) en Noord-Amerika (WACOM Technology Corporation).

Sinds de oprichting in 1983 heeft Wacom wereldwijd een positie als marktleider voor pentabletten veiliggesteld en heeft bovendien als pionier op het gebied van de ontwikkeling van de pen als invoerapparaat voor de computer een grote faam opgebouwd. Het doel is het werken met computers ergonomischer en eenvoudiger op te zetten en zo een breder spectrum aan toepassingsmogelijkheden te realiseren. Tussen de gebruiker en zijn technische omgeving dient een zo groot mogelijke harmonie te worden bereikt.

In Europa levert Wacom onder eigen naam vijf productseries: PenPartner, Volito, Graphire, Intuos en Cintiq. De draad- en batterijloze invoerapparaten van deze producten zijn gebaseerd op de door Wacom ontwikkelde en gepatenteerde elektromagnetische resonantietechnologie, de 'Penabled'-technologie. De 'Penabled'-technologie is inmiddels al meerdere jaren een optimaal product gebleken voor het gebruik bij grafische tabletten en LCD-tabletten. Het bedrijf biedt zijn producten ook als OEM-versies aan voor fabrikanten van pc's en Macintosh-computers.

Wacom is marktleider op het gebied van pen- en sensortechnologie: het overgrote deel van de op Microsoft gebaseerde Tablet PC's werkt met deze technologie. Ook bij de ontwikkeling van mobiele apparatuur zoals smartphones en PDA's zal de 'Penabled'-technologie in de toekomst een vooraanstaande rol spelen.

Voor meer informatie over de producten en diensten van WACOM Europe GmbH kunt u terecht op www.wacom.com

Michael Domke
WACOM Europe GmbH
Public Relations Manager
Telefoon +49 (2151) 3614-304
Fax +49 (2151) 3614-333
E-mail michael.domke@wacom-europe.com

Ingeborg Schrijver
Pleon Jeronimus Wolf
Adviseur Public Relations
Telefoon +31 (344) 677 300
Fax +31 (344) 677 399
E-mail ingeborg.schrijver@pleon.com