Gemeente Zwolle

Krant biedt kijkje in keuken Experiment Wijkbudgetten


Datum uitgave: 02-03-2006
Door het succes van het experiment met wijkbudgetten krijgt het project in april 2006 een vervolg in Aalanden-Noord en Aalanden-Oost en voor de tweede maal in een deel van Zwolle-Zuid. Om een indruk te geven wat er met behulp van de wijkbudgetten allemaal mogelijk is, verschijnt op 15 maart 2006 de krant 'Kansrijk in de Wijk'. De krant biedt een uniek kijkje in de keuken van het Experiment met Wijkbudgetten en is daarmee vooral voor potentiële idee-indieners een prima inspiratiebron.

In de krant passeren alle acht projecten die in Assendorp en Zwolle-Zuid zijn of worden uitgevoerd de revue. De idee-indieners laten niet alleen zien wat ze met de wijkbudgetten hebben gerealiseerd, maar vertellen ook hoe zij het proces hebben beleefd: van idee tot uitvoering. Naast de idee-indieners, komen ook mensen aan het woord die nauw bij het Experiment Wijkbudgetten betrokken zijn (geweest). Raadsleden, medewerkers van de gemeentepartners TRAVERS en SWZ en ook verantwoordelijk wethouder Janco Cnossen geven hun visie op het project.

Hou de brievenbus in de gaten!
De krant valt op woensdag 15 maart aanstaande op de deurmat van de inwoners van zowel de nieuwe als de oude proefgebieden: Assendorp, Geren, Gerenlanden, Ittersumerlanden, Aalanden-Noord en Aalanden-Oost. De krant is daarnaast beschikbaar op een aantal centrale plekken in de stad, zoals bij diverse supermarkten, de centrale bibliotheek en het gemeentelijke informatiecentrum in het stadhuis. In de krant staat ook een puzzel waarmee leuke prijzen verdiend kunnen worden, zoals een kookcursus en een rondvaart door de Zwolse grachten.

Vervolg in april 2006
Het vervolg van het experiment start in april 2006. Dan wordt in de proefgebieden huis-aan-huis een folder verspreid. Bij de folder zit een antwoordkaart. Ideeën kunnen tot half mei 2006 ingestuurd worden. Een commissie kijkt vervolgens of het idee voldoet aan de spelregels. Als dat niet zo is, krijgt u een persoonlijke toelichting op de afwijzing van uw idee. Eind juni 2006 vindt de verkiezing plaats. De inzenders van de winnende ideeën krijgen dan een contactpersoon aangewezen en kunnen hun plan verder uitwerken. Rond oktober 2006 start de uitvoering.

Bron: afdeling Communicatie