Politie Gelderland-Midden

Wapens aangetroffen bij verdachte van vernieling
Publicatiedatum: 2-3-2006 15:44:51

Rheden - De politie van Rheden heeft woensdag bij een 41-jarige inwoner van die plaats een tweetal wapens aangetroffen die hij niet in bezit mocht hebben. De man werd gezocht omdat hij ervan verdacht wordt een ruit te hebben vernield bij zijn 39-jarige ex-vriendin.

De vrouw waarschuwde woensdagavond de politie nadat de ruit van haar woonkamer was vernield. Dat zou gedaan zijn met een volle fles wijn. De vrouw had daarbij een kleine verwonding opgelopen. De vrouw verklaarde tegenover de agenten dat haar ex-vriend die dag in de woning was geweest en dat hij een fles wijn had meegenomen. De man zou haar ook telefonisch hebben lastig gevallen. Nadat ze de man te kennen had gegeven dat ze niets meer in hem zag zou kort daarna de ruit aan diggelen zijn gegaan. Daarop togen de agenten naar de woning van haar ex-vriend. De man werd in zijn woning aangehouden. Aangezien de ex-vriendin verklaard had dat de Rhedenaar ook wapens zou hebben werd daarnaar gevraagd. De man overhandigde daarop een luchtbuks en een zogenoemd balletjes-pistool. De wapens werden in beslag genomen. De Rhedenaar is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zoon aangehouden na mishandeling vader

Publicatiedatum: 2-3-2006 15:44:15

Arnhem - Een 25-jarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in zijn ouderlijke woning aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn 44-jarige vader bij een ruzie te hebben mishandeld. De twee zouden ruzie hebben gekregen over geld, waarbij de zoon zijn vader zou hebben bedreigd. Ook zou er een handgemeen zijn ontstaan waarbij vader en zoon verwondingen opliepen in het gezicht. De dochter des huizes waarschuwde de politie. Bij aankomst werden de agenten binnengelaten door de vrouw waarna de 25-jarige zoon werd aangehouden. De man is voor verder verhoor in verzekering gesteld. Door de vader van de man is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---