Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen / Veendam, 1 maart 2006

Samenwerking jeugdopleiding FC Groningen en BV Veendam

FC Groningen en BV Veendam gaan samenwerken op het gebied van de jeugdopleiding. Vanaf komend seizoen zullen de D1, D2 en de Voetbalschool van beide clubs al onder één vlag opereren. Het seizoen daarop zullen ook de overige jeugdelftallen, tot en met de A-junioren, één jeugdopleiding gaan vormen. Hierover worden de komende maanden de gesprekken vervolgd om de samenwerking uiteindelijk bij aanvang van het seizoen 2007/2008 te voltooien.

FC Groningen en BV Veendam zijn al een tijd lang in gesprek met elkaar over een mogelijke samenwerking op het gebied van jeugd opleiden. Namens de Eredivisieclub zaten Henk Veldmate, manager technische zaken, en Peter Jeltema, hoofd jeugdopleiding FC Groningen, aan tafel. De Eerste Divisieclub werd vertegenwoordigd door algemeen directeur Jan Korte en hoofd jeugdopleiding Dick Lukkien. Deze gesprekken hebben geleid tot een eerste aanzet van de samenwerking met ingang van het seizoen 2006/2007.

Beide clubs denken profijt te kunnen hebben van de bundeling van de kennis en kunde van de trainers, scouts en het aanwezige jeugdtalent in de provincie Groningen en de kop van Drenthe. Henk Velmate en Jan Korte lichten namens respectievelijk FC Groningen en BV Veendam de opzet van de samenwerking toe. "Het opleiden van jeugd is één van de speerpunten in het beleid van beide clubs en door de bundeling van kwaliteit, kan mogelijk een hoger rendement worden gehaald. Het doel van opleiden bij een betaald voetbalorganisatie is het klaarstomen van spelers voor de eerste selectie. Middels deze samenwerking denken wij voor beide clubs meer kandidaten aan te brengen voor het profvoetbal, hetzij in Groningen, hetzij in Veendam. Tevens kan door het koppelen van middelen een nog efficiëntere jeugdopleiding worden gecreëerd. Wij zien de meerwaarde van de samenwerking in en gaan vol vertrouwen aan de slag om het project succesvol te laten zijn. Beide clubs zien de voordelen."

De samenwerking tussen FC Groningen en BV Veendam past in het proces van de KNVB om meer jeugdopleidingen in elkaar te laten opgaan om zo te komen tot regionale jeugdopleidingen. De samenwerkingsverbanden tussen FC Twente/Heracles Almelo en Vitesse/AGOVV Apeldoorn zijn hiervan de eerste voorbeelden.


---

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht