Gemeente Amsterdam

Noordelijke IJ-oever biedt volop ruimte voor creatieve initiatieven

2 maart 2006
---
Stadsdeel Noord

Aansluitend op de opening van het ondernemersloket, op vrijdag 3 maart, presenteert portefeuillehouder Economische Zaken, Bob Plantinga, de kaart voor de creatieve industrie aan de Noordelijke IJ-oever. Een plattegrond van de vele plekken aan die oever met daarop aangegeven welke vestigingsmogelijkheden er nog in het gebied zijn.

Veel creatieve bedrijven hebben de weg naar Amsterdam-Noord al gevonden. Eind 2005 koos MTV nog voor Noord als vestigingsplaats.

Creatieve bedrijvigheid

Aan de hele Noordelijke IJ-oever is er echter nog volop ruimte voor nieuwe creatieve bedrijvigheid. Er zijn plekken in of in de nabijheid van woongebieden of op de verschillende bedrijventerreinen. Het kan dan gaan om een plaats in een bestaand bedrijfsverzamelgebouw, het huren van m² in een nieuw pand of het tijdelijke gebruik van braakliggende terreinen.

Mogelijkheden in kaart gebracht

Het stadsdeel heeft samen met het projectbureau Noordwaarts letterlijk de mogelijkheden in kaart gebracht. Daarnaast brengt de kaart een groot aantal creatieve bedrijven in beeld die al in Noord gevestigd zijn.

De kaart komt niet alleen bij het nieuwe ondernemersloket van het stadsdeel te liggen maar ook bij andere gemeentelijke loketten, makelaarskantoren en de Kamer van Koophandel.

Een geactualiseerde versie van de plattegrond is beschikbaar via www.noord.amsterdam.nl ,klik op het blok.