Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

02 maart 2006

Putten- Aanrijding letsel door gladheid

Twee automobilisten zijn donderdagochtend (02-03) per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd na een frontale aanrijding op de Voorthuizertstraat. Een 33-jarige man uit Lelystad had zich, ondanks de sneeuw, duidelijk in de berijdbaarheid van de weg vergist. Hij haalde omstreeks 06.00 uur een vrachtwagen in en raakte even verderop in een slip. Hierbij kwam hij op de verkeerde weghelft en botste op de naderende auto van een 54-jarige man uit Voorthuizen. Deze laatste liep een beenwond op en de veroorzaker had maagklachten. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, hun auto's werden total loss afgesleept. Tegen de man uit Lelystad wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elburg - Doorrijden na aanrijding

Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Marum reed vanaf de Jufferenstraat de Beekstraat in en nam daarbij de bocht te kort. Hij merkte niet dat hij de overkapping van een veranda raakte en vervolgde zijn weg. Hij werd even later op de Elburgerweg (gemeente Dronten) door de politie staande gehouden. De schade bedraagt ruim E 750,- .

Elburg - Flyer-actie tegen auto-inbraken. In het kader van de preventieactie "Niets erin . Niets eruit" om auto-inbraken tegen te gaan, heeft de politie dinsdagmiddag (28-02) ongeveer 30 geparkeerde auto's voorzien van een flyer met tips om auto-inbraken tegen te gaan. Alle auto's bleken te zijn afgesloten. De actie vond plaats op de Klokbekerweg.

Epe - Jongens verlenen hulp

Twee jongens (13 en 14) uit Epe troffen op woensdag (01-03) rond 20.15 uur een 41-jarige plaatsgenoot liggend op straat aan in de Allendelaan. Door de hevige sneeuwval was de man met zijn fiets onderuit gegaan. De jongens waarschuwden meteen omstanders die vervolgens 112 belden. De man was gewond aan zijn neus en werd door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Opname in het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

Ermelo - Rijbewijs ingenomen en rijden tijdens ontzegging Een 53-jarige automobilist uit Almere bleek bij een politiecontrole op woensdag (01-03) rond 16.15 uur op de Haspel onder invloed van alcohol. De man blies 1,74 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de politie maakte proces-verbaal op.

Een 24-jarige automobilist uit Enschede bleek eveneens onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd op de N302 op donderdag (02-03) rond 01.30 uur. De man blies 1,19 promille. Tevens bleek de man te rijden tijdens een rijontzegging. De politie maakte proces-verbaal op.

Hattem - Kop-staartbotsing

Op de Zuiderzeestraatweg vond op woensdag (01-03) rond 17.15 uur een kop-staartbotsing plaats waarbij vijf auto's waren betrokken. Een 43-jarige automobiliste uit Hulshorst kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op haar voorganger, een 26-jarige automobilist uit Hattem. Vervolgens botsten de drie achterliggers, afkomstig uit Oldebroek en Hattem, op de auto voor hem/haar. De bestuurders bleven ongedeerd maar alle auto's raakten beschadigd, waarvan twee moesten worden weggesleept.

Nunspeet - Auto tegen vangrail

Een 25-jarige automobilist uit Zwolle verloor op donderdag (02-03) rond 01.45 uur door de zware sneeuwval de macht over het stuur op de A28 thv Willemsbos. De auto belandde in een slip, draaide 180 graden en botste tegen de vangrail in de rechterberm. Er was alleen sprake van materiële schade. De auto moest worden weggesleept.

Hattem - trein vernielt stilstaande auto op overweg

Een trein op het traject Zwolle - Amersfoort heeft donderdagochtend (2/3) op de spoorwegovergang van de Geldersedijk in Hattem een stilstaande en verlaten personenauto ernstig beschadigd. Niemand raakte gewond. De bestuurster, een 24 jarige vrouw uit Groningen reed vanuit Hattem richting Zwolle en wilde in verband met de filevorming door de sneeuwval vanaf de rijbaan op de parallelweg gaan rijden, omdat daar minder verkeer reed. Om op de Parallelweg te komen wilde ze op de spoorwegovergang van rijbaan verwisselen. Ze kwam daarbij echter vast te zitten in het grint naast de spoorrails. De bestuurster en haar inzittende vriendin zijn daarop direct uitgestapt. Met omstanders is geprobeerd de auto weg te duwen hetgeen niet lukte. De intercity vanuit Zwolle duwde vervolgens de auto opzij. De auto raakte flink beschadigd. De intercity liep vertraging op van zo'n anderhalf uur.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --