Gemeente Almere

Ondertekening overeenkomst startershuisvesting Lekstraat

Op 2 maart ondertekenden vereniging Villa Corsini en verantwoordelijk wethouder Vincent van der Velde een overeenkomst tot bouwplanontwikkeling. Met deze overeenkomst aanvaardt de vereniging de klus om 16 koopwoningen voor starters te realiseren aan de Lekstraat in de Waterwijk.

De ontwikkeling van deze woningen is een eerste initiatief in het kader van collectief particulier opdrachtgeverschap voor starters op de woningmarkt. Met de ontwikkeling van dit project wordt een bijdrage geleverd aan het verhelpen van een tekort aan starterswoningen in Almere. Naar verwachting worden de woningen in de loop van 2007 opgeleverd.

Informatieavond
Zodra het concrete plan voor de Lekstraat gereed is, organiseert de gemeente Almere samen met Villa Corsini een informatieavond. Omwonenden kunnen dan een indruk van de nieuwe woningen krijgen.

Villa Corsini
Villa Corsini is een uniek project binnen Almere. 16 jongeren werken samen als projectontwikkelaar in een bouwproject van 16 startersappartementen. De deelnemers aan Villa Corsini regelen alles zelf, van ontwerp tot architect tot het kiezen van een aannemer. Door deze samenwerking is het mogelijk om de kosten relatief laag te houden. De bewoners kunnen tevens naar eigen smaak bepalen hoe ze de indeling van het appartement willen hebben. Zo ontstaan er uit één bouwproject 16 unieke appartementen. De gemiddelde prijs van een appartement bedraagt rond de 110.000,-.

Inlopen van het tekort
Het college van B en W stemde in oktober 2005 in met de ontwikkelingsvisie Lekstraat. Door een tekort aan woningen in de sector klein, zelfstandig en goedkoop, besloot het college in 2003 dat er op korte termijn van deze woningen moesten komen. In 2004 is het Meerjarenplan Startershuisvesting opgesteld, waarin diverse locaties zijn aangewezen die geschikt lijken voor startershuisvesting Deze ontwikkelingsvisies bevestigen dat er op de aangewezen plekken (Lekstraat, Walvisplein en Tuinderswerf) starterswoningen kunnen komen, zodat ook in de komende jaren voldoende starterswoningen gebouwd blijven worden.

Meer informatie?
Via www.almere.nl/startershuisvesting kunt u bijhouden wat de actuele stand van zaken is van alle startershuisvestingslocaties in Almere. Op www.villacorsini.nl vindt u meer informatie over vereniging Villa Corsini en inschrijfmogelijkheden.