Politie Flevoland

Verkeersoverlast door sneeuwval

Flevoland, 02-03-2006 o Politie Flevoland heeft in de ochtendspits en in het verloop van de donderdagmorgen handen vol werk gehad met het opnemen van aanrijdingen die ontstonden door gladheid op de wegen.

De meldkamer kreeg tientallen meldingen te verwerken over glij- en slippartijen waarbij voornamelijk blikschade het gevolg was. Op de Hanzeweg tussen Dronten en Kampen ontstonden verschillende aanrijdingen waardoor het verkeer al snel vast liep en de politie adviseerde om een alternatieve route te kiezen.

Op de Markerwaarddijk ontstond halverwege de ochtend een gevaarlijke situatie door hevige sneeuwval en harde wind waardoor de rijbaan spiegelglad werd. De dijk is korte tijd voor het verkeer gesloten maar kon bij het doorbreken van de zon na korte tijd weer worden opgesteld.

Op de A6 werd tot ver in de ochtend langzaam gereden en stond er bij Almere uiteindelijk een file van ruim 10 kilometer. Diverse slippartijen deden zich voor maar de meeste automobilisten konden met hulp van anderen weer los komen uit de berm en hun weg vervolgen.

De politie heeft in verband met de drukte in enkele gevallen mensen moeten adviseren om zelf een aanrijdingformulier in te vullen of gegevens uit te wisselen. Daarbij is het aan te raden om een foto te maken van de situatie en die ter beschikking te stellen van de verzekeringsmaatschappij.

Voor de avondspits verwacht de politie een rustiger verloop van het verkeer.