FNV

Acties dreigen bij overslagbedrijf APM Terminals

FNV Bondgenoten en de CNV BedrijvenBond hebben containeroverslagbedrijf APM Terminals Rotterdam BV (APTM) vandaag een ultimatum gesteld. Als het bedrijf voor 7 maart 2006, 11:00 uur niet ingaat op de eisen van de bonden voor een nieuwe CAO, dan volgen verrassingsacties.

De bonden en APTM kunnen het niet eens worden over de roosters voor de werknemers in de volcontinudienst. De bonden willen een gezondheidsrooster met gemiddeld 32,55 uur per week. Nu is de arbeidsweek voor operationele werknemers nog gemiddeld 34,1 uur per week en voor de beambten 35 uur gemiddeld per week in de volcontinudiensten. De roosters worden door APMT aangepast aan het vaarschema van de klanten. Voor de medewerkers betekent dat een zeer onregelmatig dienstrooster, met alle gevolgen voor de gezondheid en het privé-leven van dien. APMT wil op zijn beurt niet over de roosters praten.

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor APMT startten in december 2005 en liepen in februari vast. Bij het bedrijf werken ongeveer 500 mensen, bijna driekwart van hen werkt in volcontinudienst en heeft te maken met de onregelmatige dienstroosters.
---