FNV

UPS moet oud-medewerkers steunen

Vrijdagmorgen om 8.00 uur demonstreren oud-medewerkers van UPS Special Transport Services bij het kantoor van UPS SCS aan de Dr. Anton Philipsweg 37 te Tilburg. De oud-medewerkers vinden dat UPS zijn morele verantwoordelijkheid moet tonen nu zij in de WW dreigen te belanden. Naast het uitdelen van flyers bieden zij een petitie aan de heer Van Andel, managing director van UPS SCS.

Zes maanden geleden waren de 33 medewerkers nog in dienst van UPS. Per
1 oktober verkocht UPS de transportactiviteiten aan de Beijer Groep te Duiven. De medewerkers volgden het werk en zijn van rechtswege overgegaan. Sinds enkele weken bestaan er zakelijke conflicten tussen UPS en Beijer. Hierdoor zijn de transportactiviteiten stil komen te liggen en staan de medewerkers sinds twee weken op non-actief. De BV waar zij onder vallen, dreigt failliet te gaan waardoor er geen geld is voor een sociaal plan.

Vakbondsbestuurder Jan Wit: Destijds meende UPS dat het goed voor de medewerkers was om over te gaan naar de Beijer Groep. Maar zoals de situatie nu is, staan de banen van deze mensen op het spel. En dus is het logisch dat ze zich belazerd voelen.

FNV Bondgenoten heeft UPS aangeschreven voor concrete hulp in de vorm van een budget voor bemiddeling van werk naar werk en een vergoeding voor inkomstenderving.
---