Politie Hollands Midden

Datum: 2 maart 2006

Warmond Politie houdt verdachte van inbraak in boot aan

De politie hield donderdag 2 maart rond 11.20 uur op de Paddoxlaan een 36-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. Een getuige had gezien dat de man inbrak in een in een jachthaven aan de Burgemeester Ketelaarstraat afgemeerde boot en waarschuwde de politie. De getuige volgde de verdachte nadat deze de boot en de jachthaven verliet en gaf aan de politie een duidelijk signalement door. Agenten konden vervolgens de man inrekenen. Het is nog niet bekend of en wat er uit een boot is gestolen. Wel waren in de boot zichtbare sporen van braak aanwezig. Omdat de politie van Leiden ook op zoek was naar de man vanwege soortgelijke delicten, is hij naar Leiden overgebracht. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek gestart.

Katwijk Man aangehouden voor belediging De politie heeft donderdagmorgen, 2 maart, een 36-jarige man uit Katwijk aangehouden wegens belediging van een agente. De man schreeuwde beledigende woorden naar de agente toen zij een bekeuring uitschreef omdat de auto van de man al enkele minuten stilstond op de Hoorneslaan waardoor een andere auto nauwelijks kon passeren. De man bleef schreeuwen naar de agente ook toen zij de man probeerde te bedaren. De man werd aangehouden toen hij bleef schelden.

Leiden Chauffeur rijdt door na omrijden boom De politie heeft donderdag 2 maart omstreeks 12.00 uur een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lommel (B) aangehouden na doorrijden na een aanrijding. De man had een halfuur daarvoor op de Vlietweg een boom uit de grond gereden en was hierna doorgereden. Korte tijd later werd gemeld dat er een vrachtwagen op de Hoge Rijndijk reed waarvan de cabine volledig ontzet was. Bovendien zou de vrachtwagen lading, bussen met scheerschuim, verliezen. De chauffeur werd staande gehouden waarna de vrachtwagen werd geïnspecteerd. Behalve de cabine was ook de laadbak ontzet. Bovendien zaten er nog stukken boomschors en houtsnippers tussen de naden van de deuren en de cabine. Een aantal bussen scheerschuim lag los in de laadbak. Deze waren uit de dozen geraakt.

Leiden Man moet agenten boete betalen Een 21-jarige man heeft woensdag 1 maart van de rechter een straf opgelegd gekregen van 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf en het betalen van schadevergoedingen aan politieagenten. De agenten deden aangifte van het veroorzaken van lichamelijk letsel. Daarnaast moet de man ook de schade aan een politieauto vergoeden. Justitie heeft volgens het afgesproken protocol 'geweld tegen politieambtenaren' de zaak met voorrang in behandeling genomen. De illegaal in Nederland verblijvende man werd op 21 februari jl. door de politie op grond van zijn status aangehouden op de Beatrixstraat. De man pleegde heftig verzet waardoor een aantal agenten gewond raakten. De man rukte zich los uit de greep van een agent en gooide vervolgens in de buurt gestalde fietsen naar de agent. Een losliggende stoeptegel werd eveneens als wapen gebruikt. Hij vernielde hiermee bovendien de ruiten van een politievoertuig. Collega's van de agent waren inmiddels toegesneld om assistentie te verlenen. De toeschouwers die afgekomen waren op het tafereel keken toe. De man richtte zich op een gegeven moment op het publiek waarop een agent besloot boven op de man te duiken. De man die inmiddels met een stuk hout vol met spijkers al zwaaiend op publiek en agenten afliep raakte hierbij de agent op het hoofd. De agent wist hem echter uiteindelijk samen met de hulp van collega's te overmeesteren. Tijdens de aanhouding sneuvelde een ruit van een winkel.

Leiden Politie treft munitie aan

In een woning aan de Morslaan heeft de politie 809 patronen gevonden. De politie deed deze vondst nadat zij op donderdag 23 februari rond 01.30 uur te hulp was geroepen bij een ruzie tussen een 29-jarige daar woonachtige vrouw en haar 25-jarige in Den Haag wonende man. De vrouw beklaagde zich dat zij door hem mishandeld was. Beiden leefden in onmin met elkaar. De agenten hielden de man aan. De vrouw overhandigde de politie vervolgens een tas met voor handvuurwapens en geweren geschikte munitie. Zij had dit ongeveer anderhalve maand geleden met haar verhuizing uit Den Haag naar Leiden meegenomen. De munitie was van haar man en ze wilde er nu eigenlijk van af. De politie nam de tas met munitie inbeslag en hield haar aan. Beide verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De munitie was inderdaad van de man. De politie heeft van deze zaak proces-verbaal opgemaakt.

Leiderdorp Aanhouding na oplichting De politie heeft woensdag 2 maart twee jongens van 15 en 16 jaar uit Leiderdorp gehoord als verdachten van oplichting. De 16-jarige had in eind vorig jaar aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets. De jongen had een claim ingediend bij een verzekeringsmaatschappij waarna hij een nieuwe fiets kreeg. Echter uit verder politie onderzoek bleek later dat de fiets in het bezit was van de 15-jarige jongen, de neef van de 16-jarige. Bij de woning van de 15-jarige neef werd naast de 'gestolen' fiets een tweede fiets aangetroffen. De politie heeft beide fietsen inbeslaggenomen.

------------------------------------ einde middagberichten ---------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --