Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten donderdag 2 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 02-03-2006

Met onder meer: Sneeuw helper en spelbreker, vrouw redt zichzelf uit auto en tuinmannen of oplichters.

Automerkjes gestolen

Monnickendam, woensdag 1 maart 2006.

De politie stelt een onderzoek in naar diefstallen van auto-emblemen die afgelopen week werden gepleegd. Enkele eigenaren van auto's hebben bij het wijkteam aangifte gedaan omdat automerkjes van hun voertuig waren afgebroken. Veelal gaat het om kinderwerk en de politie vraag daarom aan ouders om alert te zijn bij aantreffen van autologo's. Gedupeerde autobezitters die de politie nog niet hebben ingeseind worden verzocht om alsnog melding te doen. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam via 0900-8844.

Controles

Purmerend, woensdag 1 maart 2006.

De politie heeft woensdagochtend een controle gehouden op de IJsselmeerlaan die vooral gericht was op snelheid en gordels. Voor het niet dragen van de veiligheidsgordel werd 14 maal bekeurd. Zes bestuurders werden geverbaliseerd omdat zij zich niet aan de snelheid hielden. Twee bestuurders hadden de telefoon in de hand, één automobilist reed door rood licht en er maakte iemand onterecht gebruik van de vluchtstrook.

Winkeldieven

Zaandam, woensdag 1 maart 2006, 14:56 uur.

De politie heeft een 22-jarige man uit Wormerveer een bekeuring van 130 euro gegeven wegens winkeldiefstal. De man was in een bouwmarkt op de Symon Spiersweg door een beveiliger aangehouden toen hij enkele goederen met een waarde van iets meer dan 9 euro probeerde mee te nemen zonder daarvoor te betalen. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld. Een 42-jarige Zaandamse werd in een warenhuis aan de Gedempte Gracht aangehouden omdat zij een handtas en een CD meenam zonder af te rekenen. De diefstal werd door het afgaan van een detectiepoortje ontdekt. De vrouw werd met een bekeuring na verhoor heengezonden.

Fietser aangehouden

Purmerend, donderdag 2 maart 2006, 00:50 uur.

Een 20-jarige fietser uit Purmerend werd door de politie aangehouden nadat hij vreemd verkeersgedrag vertoonde. De jongeman fietste midden op de rijbaan van de Churchillaan en trok hiermee de aandacht van surveillerende agenten. Toen hij de politieauto zag ging de fietser er vandoor, ging door de gladheid onderuit en rende zonder fiets weg. Een agent kreeg de man even verderop te pakken en hield hem aan. De verdachte kon niet aannemelijk maken hoe hij aan de lichtblauwe opoefiets was gekomen. De fiets stond (nog) niet gesignaleerd en wordt aan het politiebureau bewaard in afwachting van de eigenaar. De verdachte werd na verhoor heengezonden.

Sneeuw helper en spelbreker

Landsmeer, donderdag 2 maart 2006, 04:06 uur.

De politie heeft een 32-jarige Oost Europese man zonder bekende woonplaats aangehouden die wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Van Beekstraat. Aan de achterzijde van de woning was men binnengekomen door enkele gaatjes te boren. Binnen ging vervolgens het alarm af waarna de bewoners zagen dat er een koffertje weg was. Een bandenspoor in de sneeuw kwam uit bij een auto waarin de verdachte met diversen soorten inbrekersgereedschap werd aangetroffen. Een agent met een politiehond volgde een tweede spoor en kwam uit bij een steeg in de Klaverstraat waar een man met een fiets werd aangetroffen. De verdachte ging er echter vandoor over een schutting en de hond raakte door een hevige sneeuwbui het geurspoor bijster zodat deze verdachte kon ontkomen. De achtergelaten fiets bleek gestolen op de Vogelwikkestraat. De aangehouden verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De gereedschappen, geld en auto van de verdachte werden in beslag genomen.

Winkeldief herkend

Landsmeer, donderdag 2 maart 2006.

De politie heeft een 46-jarige man uit Amsterdam aangehouden die wordt verdacht van een begin februari gepleegde winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Dorpsstraat werden camerabeelden bekeken waarop te zien was dat een man enkele tientallen tubes tandpasta meenam zonder te betalen. De identiteit van de verdachte werd bekend doordat een Amsterdamse politieman hem van de foto herkende als een veelpleger uit zijn werkgebied. De man kwam zich na uitnodiging melden bij het wijkteam Landsmeer/Oostzaan en werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Verdachte mishandeling aangehouden

Purmerend, woensdag 2 maart 2006, 02:17 uur.

De politie heeft in een woning in Purmerend een 44-jarige man uit Amsterdam aangehouden die wordt verdacht van mishandeling. De man zou, samen met een mededader, op vier februari in een horecagelegenheid op de Koemarkt een 38-jarige man uit Purmerend hebben geschopt en geslagen. De verdachte en aangever kenden elkaar. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Naar de identiteit van de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Inbraak bedrijven

Wormerveer en Oostzaan, woensdag 1 maart 2006, 22:08 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een verfhandel aan de Samsonweg. Men heeft vermoedelijk met een breekijzer een raam- en deurkozijn ontzet waarna het bedrijf is doorzocht en geld uit een kassalade werd meegenomen. De afdeling forensische opsporing onderzoekt de achtergelaten sporen. Bij een supermarkt aan het Hannie Schaftplein in Oostzaan werd op donderdagochtend om ongeveer tien voor drie de schuifdeur opengebroken. Men is wel binnen geweest maar er werd niets weggenomen. Vermoedelijk werden de inbrekers opgeschrikt door het inbraakalarm en zijn daarom zonder buit vertrokken.

Inbraak bedrijf

Purmerend, woensdag 1 maart 2006, 22:35 uur.

Bij een keukenbedrijf aan de Edisonweg werd door de politie onderzoek ingesteld naar aanleiding van een inbraakalarm. Aan de zijkant van het pand was een deur waarschijnlijk met een groot breekijzer geforceerd en het kantoor op de begane grond en de eerste verdieping waren doorzocht. Vooralsnog wordt een laptop computer vermist. In het pand was geen contant geld aanwezig.

Inbraak bedrijf

Edam, woensdag 1 maart 2006, 23:20 uur.

Bij een koekjesfabriek aan de Hamerstraat werd in het kantoorgedeelte een raam geforceerd om in te breken. In het kantoor werden diverse kasten in een kamer met grof geweld opengebroken. Er is nog niet bekend of er iets wordt vermist. Sporenonderzoek wordt ingesteld door de afdeling forensische opsporing.

Vrouw redt zichzelf uit auto

Beemster, donderdag 2 maart 2006, 03:33 uur.

Een 26-jarige vrouw uit Hoorn heeft zichzelf gered nadat zij met haar auto van de weg was geraakt. De vrouw reed over de Rijksweg A7 in de richting van Amsterdam en raakte vermoedelijk door gladheid ten gevolge van sneeuwval in een slip. De auto raakte van de weg en kwam ondersteboven in een sloot tot stilstand. De vrouw kreeg de auto niet open en heeft een ruit met de lifehammer ingeslagen. De vrouw werd met een nat pak en mogelijk inwendig letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto lag zover van de weg af dat er een telekraan aan te pas moest komen om het voertuig te bergen.

Tuinmannen of oplichters

Krommenie, woensdag 1 maart 2006, 1700 uur.

De politie is op zoek naar twee 'tuinmannen' die op de Nassaukade bij een bejaarde vrouw werkzaamheden hebben verricht. De mannen vertelden dat zij de tuin kwamen opknappen. Door een misverstand dacht de bewoonster dat het wel goed zat. Na minimale werkzaamheden door één van de mannen bracht de tweede man 150 euro in rekening. De mannen kwamen met een klein model lichtblauwe bestelbus met daarop in witte letters "Hovenier". Achter de bus zat een aanhanger met daarop een klein model tractor. De politie waarschuwt om niet op dit soort aanbiedingen in te gaan. Getuigen die iets meer kunnen vertellen over het bedoelde busje worden verzocht te bellen met wijkteam Krommenie via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 02-03-2006 16:14 | © Politie Zaanstreek-Waterland |