Sbs broadcasting

SBS Broadcasting kondigt benoeming van twee senior managers aan

LUXEMBURG, March 2 /PRNewswire/ --


- Patrick Tillieux wordt Chief Operating Officer van de SBS-groep


- Manfred Aronsson gaat leiding geven aan de Noord-Europese Pay TV en de Swedish Free TV

SBS Broadcasting S.á r.l. (nasdaq: SBTV) heeft vandaag de benoeming van twee interne senior managers aangekondigd. Patrick Tillieux werd benoemd tot Chief Operating Officer van de SBS-groep en Manfred Aronsson tot voorzitter van de raad van bestuur van de C More Group, de Noord-Europese sectie voor betaaltelevisie van het bedrijf.

Tillieux (48) is thans verantwoordelijk voor de activiteiten van SBS in Nederland en België. Aronsson (42) leidt momenteel Kanal 5 in Zweden, de Zweedse tv-sectie van SBS en hij zal hier als directeur blijven werken.

Lord Clive Hollick, de voorzitter van de raad van bestuur van SBS, kondigde vandaag de benoeming van deze senior managers aan.

Tijdens de aankondiging zei Lord Hollick: "Gezien de vele terreinen waarop SBS zich begeeft en het feit dat wij ons concentreren op het verder ontwikkelen van de samenwerking tussen en een snellere groei van de operationele groepen, zal het ongetwijfeld in het voordeel van SBS zijn als Patrick Tillieux en Manfred Aronsson zwaardere managementtaken zullen gaan vervullen. Beide heren zijn ervaren managers en hebben hun leidinggevende capaciteiten al bewezen. Ook hebben ze een uitgebreide ervaring opgedaan op allerlei gebieden binnen de omroepwereld."

"Patrick heeft zijn indrukwekkende operationele vaardigheden al in ruime mate bewezen en hij heeft prima betrekkingen met adverteerders, leveranciers van programma's en de creatieve gemeenschap in Europa. Hij kent de fijne kneepjes van het leidinggeven aan mediabedrijven in verscheidene markten, die allemaal hun eigen publiek en concurrenten hebben. Patrick is een prachtige aanwinst voor ons managementteam, dat door CEO Markus Tellenbach en CFO Juergen von Schwering wordt geleid. Omdat Markus op dit moment nog met ziekteverlof is vanwege een virusziekte, zal Patrick tijdens zijn afwezigheid optreden als plaatsvervangend CEO. We wensen Markus een spoedig herstel toe."

Lord Hillock vervolgde: "Manfreds benoeming tot voorzitter van C More versterkt ons Zweedse televisiebedrijf omdat de potentiële samenwerking tussen de onderdelen voor betaalde en gratis televisie van SBS zo wordt gemaximaliseerd. Onder Manfreds leiding is Kanal 5 een van de meest succesvolle televisiestations van Zweden geworden, en is hij dus de ideale persoon om een actieve rol in beide bedrijven te gaan spelen, zodat onze pogingen om extra gezamenlijke activiteiten tussen C More, Kanal 5 en onze andere zenders in Noord-Europa te ontwikkelen, worden bevorderd.

In zijn commentaar op de aankondiging zei Markus Tellenbach: "Ik werk al jarenlang met Patrick samen en met Manfred werk ik samen sinds ik vijf jaar geleden bij SBS kwam werken. Patrick en Manfred zijn allebei managers van een hoog kaliber en ze hebben allebei flink bijgedragen aan de succesvolle ontwikkeling van het aandeel van SBS in de verschillende Europese mediamarkten. In hun nieuwe posities zullen ze de komende jaren allebei een grote bijdrage leveren aan de voortdurende groei van SBS."

Patrick Tillieux merkte op: "SBS is een van de meest dynamische mediabedrijven in Europa. Het heeft altijd een leidinggevende rol gespeeld bij het identificeren en ontwikkelen van extra mediabedrijven in heel Europa. Ik verheug me erop verantwoordelijk te zijn voor de ondernemingen van SBS in de hele Group, nadat ik gedurende ruim vier jaar ervaring heb opgedaan in leidinggevende functies in verschillende bedrijven van SBS. Ik kan me heel goed vinden in de bedrijfscultuur van SBS en ik verheug me erop nauw samen te werken met het managementteam van SBS en zijn aandeelhouders, zodat de bestaande onderdelen verder kunnen worden verbeterd en er nieuwe bronnen van inkomsten in de in opkomst zijnde wereld van digitale media verder kunnen worden aangeboord."

De heer Tillieux is momenteel directeur en voorzitter van de directie van SBS Broadcasting Nederland, dat eigenaar is van de drie Nederlandse commerciële zenders SBS6, Net5 en Veronica en een commerciële radiozender genaamd Yorin FM. SBS Broadcasting beheert deze zenders ook en geeft het Veronica Magazine, het grootste weekblad in Nederland, uit. De heer Tillieux is sinds 2001 algemeen directeur van SBS België, dat de Vlaamse televisiezenders VT4 en VIJFtv beheert. De heer Tillieux zet zijn huidige taken in de Benelux voort tot er een opvolger is benoemd en hij blijft in Nederland wonen.

Van 1999 tot 2001 vervulde hij verscheidene functies bij Canal+ in de Benelux, waaronder algemeen directeur van de sectie betaaltelevisie, Canal+Holland en Canal+Vlaanderen, waar hij de herstructurering van de Canal+sectie in de Benelux leidde. Van 1995 tot en met 1998 was hij algemeen directeur en vice-voorzitter van de raad van bestuur bij de Holland Media Groep (tegenwoordig RTL Nederland). Van 1988 tot en met 1995 werkte de heer Tillieux voor de Franse omroep TF1 als zakelijk directeur, waar hij een goede naam in de bedrijfstak opbouwde met de succesvolle lancering van de zender EUROSPORT in 1991.

De heer Aronsson zal aanblijven als algemeen directeur van Kanal 5 Zweden, waar hij al sinds 1999 werkt, en waar hij een erkende leider is geworden in de Zweedse televisiebedrijfstak. Onder leiding van de heer Aronsson is Kanal 5 een van de meest succesvolle televisiezenders van Zweden geworden. De zender brengt populaire aangekochte programma's en vernieuwende plaatselijk geproduceerde programma's voor een bepaalde doelgroep. In 2004 en 2005 werd Kanal 5 door de "Great Place to Work Institute" in de top 100 van beste Europese bedrijven om voor te werken geplaatst.

Over SBS Broadcasting

SBS is een Europees commercieel televisie- en radiobedrijf, met bedrijven in West- en Midden-Europa. Landen waar SBS tegenwoordig zaken doet zijn o.a.: België (Vlaanderen) Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Roemenië en Zweden.