Gemeente Heerenveen

nijehaske

---

Actueel

Persberichten

persbericht

Nieuwbouw wijkhuis Nijehaske

02/03/2006

De bouw van het Wijkhuis Nijehaske (Us Kubus ) in Heerenveen kan van start gaan. Het bouwbedrijf De Witte BV uit Staphorst en Lodema Elektrotechniek uit Leeuwarden gaan gezamenlijk het Wijkhuis realiseren. De start van de bouw is in april aanstaande. De oplevering van het gehele complex zal dan plaatsvinden in de zomer van 2007.

Omdat het budget waarvoor de bouwers het wijkhuis wilden realiseren hoger was dan de raming is er niet eerder gegund. Overleg tussen de bouwers en de gemeente heeft geresulteerd in een aanvaardbare oplossing. Het bestek is op onderdelen aangepast zonder het ontwerp aan te tasten. De gemeente heeft het bouwbudget verhoogd met zo'n 6 %. Het totale project kost EUR 2.102.945,-.

De realisatie van het Wijkhuis Nijehaske betekent een flinke uitbreiding van het voorzieningenaanbod in Nijehaske. Naast het basisonderwijs gaat het om een peuterspeelzaal, kinderopvang, een praathuis en een dagbestedingsruimte.

In het Wijkhuis werken de van Kleffensschool, Talant, Kinderwoud en de Wijkvereniging nauw met elkaar samen.

Overigens blijkt uit de zeer recente leerlingenprognose voor de van Kleffensschool dat de school meer groeit dan eerder aangenomen. Onderzocht wordt in hoeverre een nieuwe uitbreiding nodig is en zo ja hoe dat ingepast kan worden in de bouw. De start van de bouw in april wordt hierdoor niet vertraagd.