Verzamelbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 02-03-2006

Eerste persberichten

Tasjesrover aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een 36-jarige Bosschenaar op het Fonteinpleintje in s-Hertogenbosch aangehouden voor een poging tot tasjesroof en bedreiging. De man probeerde kort daarvoor op de Kerkstraat de tas van een 25-jarige Bossche van haar schouder te rukken. De vrouw wist de tas vast te houden. De verdachte liep daarop weg. Via de telefoon gaf het slachtoffer de posities van de verdachte aan de politie door. Met behulp van een omstander kon de man op het Fonteinpleintje worden aangehouden. Bij zijn vlucht bedreigde de man het slachtoffer verbaal met de dood. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag is een 35-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor ernstige mishandeling van zijn vriendin in haar woning in de wijk De Kruiskamp in s-Hertogenbosch. De vrouw kwam s-nachts thuis en trof de man, die gedronken had, in haar woning aan. Er ontstond onenigheid, waarbij de verdachte het slachtoffer van de trap duwde en haar in elkaar sloeg. De vrouw liep daarbij diverse zwellingen en verwondingen op. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Politie houdt verdachten autodiefstal aan

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee Bossche verdachten van (30-32 jaar) aangehouden voor diefstal van een auto kort daarvoor op de Verdistraat in s-Hertogenbosch. De politie kreeg een melding van de diefstal en wist het tweetal ter hoogte van de Nieuw Ambachtstraat tot stoppen te dwingen. Eén van de verdachten kon op De Bossche Pad worden aangehouden, de andere verdachte even daarna op de Merwedelaan. Het tweetal is ingesloten.

Verdachten aangehouden voor zinloos geweld

Sint Oedenrode De politie heeft woensdag een 16- en 19-jarige inwoner uit Sint Oedenrode aangehouden voor openlijke geweldpleging gepleegd van zondag op maandag aan de Kofferen in Sint Oedenrode. Diezelfde nacht werd al een andere 19-jarige inwoner uit die plaats hiervoor aangehouden. De drie worden ervan verdacht die nacht bij een horecagelegenheid aan de Kofferen een 32-jarige man en zijn 34-jarige broer uit Dordrecht zonder reden in elkaar te hebben geslagen. De 32-jarige man probeerde een beginnende ruzie van een paar mensen te sussen. Vervolgens werd hij zelf slachtoffer. Zijn 34-jarige broer die hem wilde beschermen liep ook rake klappen op. Zij werden o.a. geslagen met stoelen en geschopt. De 32-jarige man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Winkeldievegges met dure smaak

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zijn twee dames uit Son (16 en 17 jaar) bij een kledingzaak aan de Markt in s-Hertogenbosch aangehouden voor diefstal van kleding en sieraden. Het tweetal had een dure smaak en namen o.a. een rok van 329 euro weg. De totale buit bedroeg 567,30 euro. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

17-jarige Herpenaar vernielt ruit
Zeeland In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Kerkstraat in Zeeland een 17-jarige jongen uit Herpen aangehouden. In een uitgaansgelegenheid vernielde de jongen een ruit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Woningbrand

Boekel- Donderdagochtend heeft er in de straat Arendnest een woningbrand plaatsgevonden. De bewoners waren op vakantie. Oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld.

De politie moest de straat aan beide zijden afzetten in verband met de grote hoeveelheid rookontwikkeling en adviseerde de buurtbewoners binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Over het mogelijk opvriezen van het bluswater heeft de politie de gemeente in kennis gesteld.

Vrouw mishandeld door haar man
Oss Woensdagavond heeft de politie een 49-jarige Ossenaar in zijn woonplaats aangehouden. De man zit vast voor het bedreigen en slaan van zijn 43-jarige vrouw. Eén van de agenten liep bij de aanhouding een gekneusde neus op omdat de verdachte hem een kopstoot gaf. De verdachte is in verzekering gesteld.

Verkeersongeval met letsel
Oss - Op de Macharenseweg heeft woensdagavond een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij de 36-jarige bestuurder uit Oss gewond raakte. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn wielen in de berm terecht, waarna hij tegen de betonnen brug aan reed. Hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Tweede persberichten

Roofoverval bij juwelier

Vught Aan de Dorpsstraat heeft woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur een gewapende overval plaatsgevonden bij een juwelier. De overvaller, die zich voordeed als postbode en een postbode-uniform droeg, maakte bij de overval gebruik van een vuurwapen, waarna hij er met een hoeveelheid sieraden vandoor ging in de richting van het centrum van Vught, richting de Marktveldpassage. De politie is direct gestart met een buurt- en sporenonderzoek. Hierbij is ook een speurhond ingezet. Momenteel is de politie nog doende met het horen van getuigen.

Getuigenoproep:

Als u iets gezien of gehoord heeft dat verband zou kunnen houden met deze gewapende overval, belt u dan met het nummer 0900-8844.

In het belang van dit onderzoek kan de politie op dit moment geen verdere mededelingen doen.

Agent gewond bij dienstuitvoering

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is een 26-jarige agent van de politie tijdens zijn werk in een pand aan de Pater van den Elsenstraat in s-Hertogenbosch gewond geraakt. Een 29-jarige Bosschenaar is in verband hiermee aangehouden. De politie werd te hulp geroepen bij een leefgroep van de GGZ, waar de verdachte zich zeer vervelend gedroeg t.o.v. de begeleiding. In het pand kwam de verdachte rustig op de agent afgelopen, waarna hij plotseling met grote kracht een fles tegen het hoofd van de agent gooide. De agent liep daarbij een bloedende hoofdwond op en moest zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte is onder hevig verzet aangehouden en vervolgens ingesloten.

Man met wapens aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmorgen bij de toegang tot het Justitiegebouw aan de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch een 55-jarige Tilburger aangehouden voor wapenbezit. De man liep tegen de lamp toen een detectiepoort de wapens detecteerde. Het ging om een op een echt gelijkend imitatie vuurwapen en een ploertendoder. De wapens zijn inbeslaggenomen en de man is ingesloten.