2e persbericht van donderdag 2 maart 2006

Eindhoven, 02-03-2006

Eindhoven: Politie zoekt getuigen tasjesroof

Donderdagmorgen om 6.45 uur is op de Heezerweg een 25-jarige Eindhovense beroofd van haar handtas. De vrouw was met de fiets. Een man kwam naast haar fietsen en rukte de tas van haar schouders, waardoor het slachtoffer viel. De vrouw liep daarbij letsel aan haar enkel op. Ze is naar een arts gebracht. In de tas zat enkel een bankpas en een verblijfsdocument.

De dader is een man met een smal postuur. Hij wordt tussen de 22 en 25 jaar oud geschat Hij droeg een zwarte pet, een korte zwarte jas en een donkerblauwe spijkerbroek.

Gemert: Gereedschap gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Boekelseweg in Gemert. Bij een poort werd een kettingslot verwijderd en er werd een roldeur geforceerd. Binnen werden sloten van kasten kapot gebroken. Er is een nog onbekende hoeveelheid elektrisch gereedschap gestolen.

Budel: Vrouw en kind op dievenpad

Donderdag rond 12.45 uur is in een winkel aan het Capucijnerplein de portemonnee gestolen van de eigenaresse van die winkel. Een vrouw en een meisje van rond de tien jaar oud kwamen de winkel binnen. De vrouw liet diverse artikelen inpakken. Op een gegeven moment verliet de vrouw met een smoes de winkel en ze kwam niet meer terug. Ook het meisje was weg. Toen de eigenaresse poolshoogte nam bleek dat haar portemonnee met diverse pasjes achter uit een privé-ruimte gestolen was.

De onbekende vrouw is opvallend groot, ongeveer 1.88 meter. Ze droeg een lange donkere jas en een bruine bontmuts. Ze had kort donker haar. Het meisje was ongeveer tien jaar oud en ze droeg een lichtgekleurde muts.

Bergeijk: Politie arresteert man met 46 openstaande boetes

De politie heeft donderdagochtend in zijn woning een 43-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij had nog 46 boetes openstaan die hij nog niet had betaald. Het gaat dan met name om verkeersovertredingen. De hoogte van de boetes bedraagt ruim 4000 euro; dat staat gelijk aan ruim 300 dagen hechtenis. De politie in de Kempen bezoekt de komende tijd vaker mensen die nog boetes moeten betalen. Zij kunnen een bezoek van de politie voorkomen door vrijwillig naar het bureau te komen om de openstaande boete(s) te betalen.

Bergeyk: Snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 8.15 en 11.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Eerselsedijk in Bergeyk. Er zijn 127 overtreders bekeurd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km/u.