Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 2 maart 2006

BERGEN OP ZOOM, 2 maart 2006

Woninginbraak

KRUISLAND: Op woensdag 1 maart braken onbekenden in in een pand aan de Molenweg. Aan de achterdeur is de woning betreden door middel van het afbreken van de cilinder van het slot (Bulgaarse methode). Er zijn een aantal sieraden weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners en onderzoekt de inbraak.

Politie onderzoekt overval op winkel

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagmiddag 1 maart is een winkel aan het Stationsplein overvallen. Omstreeks 17.55 uur liep een man de winkel binnen. Hij zei dat hij iets wilde kopen. De man volgde de 41-jarige verkoopster achter de toonbank en dwong haar geld uit de kassa te overhandigen. Vervolgens leidde hij de vrouw naar een ruimte achterin de winkel en dwong haar daar te blijven tot hij weg was. Tijdens de overval bedreigde de overvaller de verkoopster verbaal en met een spuitbus. Wat de inhoud hiervan was is onbekend.
Het signalement van de overvaller luidt; een man met een donkere huidskleur, ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een donker, gebreid mutsje, vermoedelijk paars. En, vermoedelijk, een korte lederen jas. De politie stelt een onderzoek in naar de overval en roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden in bezit van harddrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 1 maart een 18-jarige man uit Roosendaal aan voor drugsbezit. De man had, zo bleek bij een persoonscontrole, 23 xtc-pillen in zijn bezit. De politie nam de drugs in beslag en heeft de pillen opgestuurd naar het laboratorium. De verdachte is verhoord en hierna met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie treft hennepplantage aan

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie controleerde op woensdag 1 maart een pand aan de Leemstraat. In de loods werden in twee ruimtes kweekbenodigdheden voor hennepplantages aangetroffen. De plantages waren niet in gebruik, maar er zijn 160 hennepplanten en kweekapparatuur aangetroffen. De politie heeft de goederen in beslag genomen. De politie is op zoek naar de eigenaar van de goederen.

221 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 1 maart een snelheidscontrole aan de Zundertseweg. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur zijn 886 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 121 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg