Stadsdeel Amsterdam-Noord

Veiligheid in Amsterdam-Noord verbeterd

De veiligheid in Amsterdam-Noord is de afgelopen twee jaar sterk verbeterd. Dit geldt zowel voor de feitelijke veiligheid als het veiligheidsgevoel. Dit blijkt uit de Veiligheidsindex die de gemeente Amsterdam gisteren presenteerde.

Voor heel Amsterdam geldt dat de veiligheid de afgelopen periode is toegenomen. In Amsterdam-Noord zijn nu alle buurten relatief veilig. Het aantal inbraken, geweldsdelicten en meldingen van diefstal is de afgelopen twee jaar verder afgenomen. De cijfers voor overlast, vandalisme, verkeersongevallen en drugsoverlast zijn ongeveer gelijk gebleven. Overlast en vandalisme blijven belangrijke aandachtspunten voor het stadsdeel aangezien meerdere buurten op deze onderdelen hoog scoren.

Inwoners van Amsterdam-Noord voelen zich in de eigen wijk veiliger. Het veiligheidsgevoel is in alle buurten toegenomen. Dit geldt met name voor Nieuwendam-Noord.

Het stadsdeel heeft samen met de politie en het openbaar ministerie in Amsterdam-Noord de afgelopen twee jaar veel geïnvesteerd in veiligheid. Er is extra ingezet op de aanpak van jongerenoverlast en het bestrijden van veel voorkomende criminaliteit zoals woninginbraken, diefstal van en uit motorvoertuigen en fietsendiefstal. Op het Waterlandplein is particulier toezicht ingesteld, extra verlichting aangebracht en vinden regelmatig activiteiten plaats om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat de drugsoverlast binnen het stadsdeel beperkt, is een plan met concrete maatregelen opgesteld. In Banne-Noord is een tijdelijk project met cameratoezicht uitgevoerd en extra toezicht ingezet.

De veiligheid in Amsterdam-Noord is op een goed niveau in vergelijking met de rest van de stad. Het stadsdeel streeft ernaar om deze cijfers vast te houden en waar mogelijk verder te verbeteren.

Kijk voor meer informatie over veiligheid in Amsterdam-Noord op www.noord.amsterdam.nl.