Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhoudingen gewapende overval woning in Hilversum

Hilversum, 02-03-2006 o Na intensief onderzoek naar een gewapende overval in een woning aan de Berkenlaan zijn woensdag 22 februari twee inwoners van Almere aangehouden, een 26-jarige man en een 20-jarige vrouw. Op dinsdag 28 februari werd een derde persoon aangehouden, een 19-jarige inwoner van Almer

Maandagavond 16 januari werd een 55-jarige bewoner in zijn woning overvallen. Hij en zijn 13-jarige zoon werden met een mes bedreigd en aan handen en voeten vastgebonden in een slaapkamer. Ook werden zij geblinddoekt. De overvallers doorzochten de woning en gingen er korte tijd later vandoor met een aantal mobiele telefoons, pinpassen en een geldbedrag. De bewoner werd ook gedwongen zijn pincode af te geven waarmee korte tijd later geld werd gepind. De bewoner wist zich te bevrijden en de politie te alarmeren.

De 26-jarige man en de 20-jarige vrouw bekenden ook een overval in Almere. Op dinsdag 14 februari lokten zij onder valse voorwendselen een 32-jarige inwoner van Almere naar een afgelegen plaats. Daar werd de man bedreigd met een mes en beroofd van zijn mobiele telefoon.

De twee verdachten die vorige week werden aangehouden, zijn afgelopen vrijdag 24 februari voorgeleid bij de Officier van Justitie in Amsterdam. De 19-jarige verdachte wordt vrijdag 3 maart 2006 voorgeleid.