Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (02/03/06)

OOSTERHOUT NB, 2 maart 2006

Verdachte mislukte overval s-Gravenmoer aangehouden

S-GRAVENMOER / ARNHEM: De politie van het korps Gelderland-Midden heeft, naar nu bekend is geworden, op zondag 26 februari 2006 een man aangehouden, die verdacht wordt van het plegen van een mislukte overval op een winkel in s-Gravenmoer. Het gaat om een 34-jarige inwoner van Arnhem.

Vrijdag 24 februari kwam tussen 09.30 uur en 09.45 uur een toen nog onbekende man de winkel annex postagentschap aan de Molendijk binnen. De man had zijn gezicht bedekt en eiste geld van de eigenaresse. Dat gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen. De vrouw was niet van plan om geld te geven en er ontstond een worsteling. Bij de worsteling ging er een schot af uit het vuurwapen. Daarbij werd niemand geraakt. Op dat moment kwam ook de eigenaar erbij. Het lukte de gedupeerden om de overvaller naar buiten te werken, zonder dat hij iets had buitgemaakt. De dader stapte in een gereedstaande auto, waarin ook een tweede verdachte zat. Het tweetal verdween vervolgens in de richting van Dongen-Vaart.

De politie stelde direct een groot onderzoek in, waarbij tevens contact gezocht werd met korpsen elders in het land. De auto waarin het tweetal reed bleek namelijk in het Noorden van het land gestolen te zijn.

De verdachte is zondag 26 februari in Arnhem aangehouden nadat hij daar iemand had bedreigd. Na verhoor is hij overgedragen aan politiemensen van de districtsrecherche van het district Oosterhout. Hij wordt nog verhoord. Hij is woensdag 1 maart voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en gehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Zoons aangehouden na huiselijk geweld

HANK: Woensdag 1 maart kort na 16.00 uur heeft de politie een 26-jarige inwoner van Hank aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht op donderdag 23 februari zijn 50-jarige moeder in haar gezicht te hebben geslagen. De vrouw deed hiervan aangifte. De man bekende de mishandeling en is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJEN: Ook in Rijen hield de politie een man aan die huiselijk geweld gepleegd had tegen zijn moeder. De verdachte, een 20-jarige inwoner van Rijen, had bovendien drie andere kinderen in het gezin bedreigd. Ook probeerde hij zijn vader aan te vallen. Bovendien heeft hij in de woning van het gezin diverse vernielingen aangericht. Hij kon omstreeks 17.00 uur worden aangehouden en is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van mishandeling

OOSTERHOUT: De politie van het team Oosterhout heeft donderdag 2 maart twee Oosterhouters aangehouden op verdenking van mishandeling. Het tweetal zou in de nacht van vrijdag 17 februari op zaterdag 18 februari kort na 03.00 uur op de Markt een 16-jarige jongen uit Oosterhout hebben mishandeld. De jongen liep daarbij letsel aan zijn hoofd op. Het tweetal is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie lost diefstal auto op

DONGEN: De politie van het team Dongen heeft donderdag 2 maart een 29-jarige man uit Dongen gehoord over zijn betrokkenheid bij de diefstal van een auto.
Een 61-jarige vrouw uit Kaatsheuvel deed zondag 19 februari aangifte van diefstal van haar auto. Haar dochter had het vervoermiddel in gebruik en had het geparkeerd in de Schweitzerstraat in Dongen. De auto werd weggenomen tussen zaterdag 18 februari 21.00 uur en zondag 19 februari 14.00 uur. De eigenaresse had wel een vermoeden wie de dief kon zijn en vertelde dit de politie. Het onderzoek leidde naar een 15-jarige jongen uit Dongen en de 29-jarige man uit Dongen. De 15-jarige jongen vertelde de politie direct na de diefstal dat hij inderdaad betrokken was geweest bij het incident. Ook vertelde hij de politie dat de auto in de Mispelgaarde in Dongen stond. De auto kon daarop terug naar de rechtmatige eigenaresse. De politie zette het onderzoek voort en hield donderdag 2 maart de 29-jarige verdachte aan, nadat hij zich gemeld had op het politiebureau. Ook deze man heeft inmiddels een verklaring afgelegd.

Winkelpersoneel houdt dief aan

OOSTERHOUT: Personeel van een supermarkt in de Nieuwe Bouwlingstraat heeft donderdag 2 maart omstreeks 12.50 uur een 64-jarige inwoonster van Oosterhout aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd diverse levensmiddelen met een totale waarde van EUR 30,- weg te nemen. Ze is overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt verkeerscontroles

WERKENDAM / WOUDRICHEM / AALBURG: Politiemensen van het team Altena hebben in de nacht van woensdag 1 maart op donderdag 2 maart alcoholcontroles gehouden in de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg. In totaal moesten 15 automobilisten een blaastest afleggen. Slechts één automobilist, een 21-jarige vrouw uit Rijswijk, had teveel gedronken. Zij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse af te leggen. De uitslag van de ademanalyse was 545 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De vrouw moest daarop haar rijbewijs inleveren. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

KAATSHEUVEL: Tijdens een verkeerscontrole in de Amerikastraat heeft de politie op woensdag 1 maart vijf bekeuringen uitgeschreven: 3 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs en 1 voor rijden zonder hulpkoppeling.

DONGEN: In de St. Josephstraat deelde de politie tijdens een verkeerscontrole op woensdag 1 maart 8 bekeuringen uit. Het merendeel van de bekeuringen was voor fout parkeren: 3 voor parkeren in een parkeerverbod, 1 voor parkeren langs een gele onderbroken streep, 1 voor parkeren in een plantsoen en 2 voor parkeren op een invalidenparkeerplaats. Bovendien kreeg een bromfietser een bekeuring omdat hij in een geslotenverklaring reed.

RAAMSDONKSVEER: Tijdens een roodlichtcontrole op de kruising van de Maasdijk en de Steurweg heeft de politie woensdag 1 maart 4 bekeuringen uitgeschreven.

Inbraken

RIJEN: Woensdag 1 maart is tussen 01.30 uur en 10.00 uur ingebroken in een restaurant in de Hoofdstraat. Een deur aan de achterzijde van het pand bleek te zijn opengebroken. In het restaurant zijn twee gokkasten opengebroken. Ook werd er geld weggenomen uit de kassa.

RIJEN: Woensdag 1 maart is tussen 18.45 uur en 22.00 uur ingebroken in een woning in de Van Hogendorpstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn opengebroken. De buit bestond uit een laptop en geld.

Auteur: Leonie van Ooijen