Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 14 februari 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 7 februari 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten met inachtneming van een correctie in punt 1 (de Roode).
2. Wijzigingen in de CAR-UWO.
Toelichting:
Deze wijzigingen in de CAR-UW0 betreffen de nieuwe ziektekostenregeling en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) die formele besluitvorming behoeven om per 1 januari 2006 te kunnen ingaan.
Ambtelijk advies:
Vaststellen de wijzigingen van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) en de Uitvoerings- overeenkomst (UWO) in verband met de nieuwe ziektekostenregeling en met de invoering van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om vergunning voor het houden van een inzameling van geld door de stichting Feestelijkheden Abcoude (SFA) in de perioden 24 t/m 28 april en 21 t/m 25 augustus 2006. Toelichting:
Het bestuur van de stichting Feestelijkheden Abcoude vraagt vergunning om in de periode 24 t/m 28 april en 21 t/m 25 augustus in het dorp Abcoude te mogen collecteren ten behoeve van de koninginnedag- en feestweekactiviteiten. Tijdens deze collecten wil de SFA zoals reeds jaren gebruikelijk intekenlijsten gebruiken.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen om in de laatste week van de vrije perioden in de maand april en de week in de maand augustus voorafgaande aan de Abcouder feestweek van ieder kalenderjaar van de jaren 2006 t/m 2010 te mogen collecteren met gebruikmaking van intekenlijsten onder genoemde voorwaarden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Toetsing gemeentelijk crisisbeheersingsplan. Toelichting:
Het nieuwe crisisbeheersingsplan welke op 9 augustus 2005 door u is aangenomen is getoetst door het college van Gedeputeerde Staten. Het plan is met inachtneming van een aantal afspraken tot aanvulling van het plan goedgekeurd. Van belang blijft om alle medewerkers en collegeleden actief te betrekken bij oefenen en actualisering van het plan. Ambtelijk advies:

- De bijgevoegde brief van het college van Gedeputeerde Staten inzake de toetsing van het crisisbeheersingsplan Abcoude ter kennisgeving aan te nemen.
- De MT leden en de ARB de opdracht te geven om met regelmaat het crisisbeheersingsplan onder de aandacht van de overige medewerkers te brengen, het plan te beoefenen en minimaal twee maal per jaar door de procesverantwoordelijke in samenwerking met de ARB te laten actualiseren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Nadere informatie (ondertekenen) provinciebrede overeenkomst handhavingssamenwerking. Toelichting:
a. Taakverdeling ´handhaving´ tussen de Milieudienst NWU en de Provinciale intentie is nader beschreven en is helder;
b. vanwege de uitvoering van de milieutaken aan de regio (milieudienst ) NWU is geen afweging gemaakt deze over te dragen aan bijv. het samenwerkingsverband West - Utrecht; c. deelname leidt niet tot verhoging van de financiële lasten; d. door de Intentieverklaring niet te ondertekenen kan Abcoude wellicht ´achterop gaan lopen´ worden verweten.
Ambtelijk advies:
Nadere informatie wordt verstrekt; op verzoek van de gemeente Abcoude zou de te ondertekenen overeenkomst ook aan de gemeente zelf kunnen worden aangeboden i.p.v. de fysieke ondertekening op 8 febr. a.s.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. In bezit genomen gemeentegrond naast perceel Groenlandsekade 12. Toelichting:
Betrokkene stelt eigenaar van bedoelde grond te zijn geworden door bevrijdende verjaring. De verjaringstermijn bedraagt 20 jaren voor bevrijdende verjaring. Indien vaststaat dat iemand zonder toestemming gemeentegrond in bezit heeft genomen, loopt de verjaringstermijn. Een lopende verjaringstermijn kan worden gestuit. Indien de bezitter de zaak aan een ander dan de rechthebbende geeft (anders dan door opvolging onder algemene titel), dan loopt de verjaring door ten gunste van die ander, mits deze te goeder trouw is. Nu betrokkene niet te goeder trouw was, kan hij zich niet beroepen op verjaring.
Ambtelijk advies:

1. Voorgesteld wordt betrokkene mede te delen dat er geen sprake is van verjaring en dat de gemeente nog altijd eigenaar is van de grond.

2. Voorgesteld wordt de in gebruik genomen grond te koop aan te bieden aan betrokkene en hem mede te delen dat als de grond niet door hem wordt aangekocht tot handhaving zal worden overgegaan.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Beleidsregels voor de uitvoering van de Wet WOZ, gemeentelijke belastingen en de kwijtschelding.
Ambtelijk advies:
In te stemmen met de voorgestelde beleidsregels. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 28 februari 2006. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 14 februari 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning geheel vernieuwen en vergroten garage/berging, Groeneveltstraat 10, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 8-2-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning gedeeltelijk veranderen bedrijfsgebouw in bedrijfs- en kantoorgebouw, Bovenkamp 7, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure t.b.v. de wijziging van het gebruik van het pand:
- de beslissing publiceren in de VAR,

- het plan gedurende 6 weken ter visie leggen. Als er geen zienwijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 8-2-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---