Ingezonden persbericht


persbericht

PvdA Alkmaar wil passantenopvang in Het Heem langer openhouden

Alkmaar, 2 maart 2006

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Alkmaar.

Betreft: vragen langer openhouden passantenopvang Jan de Heemstraat (vragen artikel 37).

Geachte college,

Afgelopen maandag kwam in de zijlijn van de gemeenteraadsvergadering ook het passantenverblijf voor de dak- en thuislozen weer eens voorbij. De plannen die u heeft voor de inrichting van een passantenverblijf in Het Heem en een centrum gericht op dakactiviteiten in combinatie met een nieuwe brandweerkazerne aan de Helderseweg steunen wij volmondig.

Wij begrepen echter dat de ombouw van Het Heem naar passantenverblijf nog enige tijd gaat duren en ook afhangt van de uitplaatsing van de crisisopvang die nu plaatsvindt in dit gebouw. Inmiddels zijn we weer aanbeland in de laatste maand waarop de winteropvang in Het Heem open is. Dit houdt dus in dat een groep dak- en thuislozen eind maart weer zonder slaapplek zit. Graag zouden wij zien dat ter overbrugging naar de definitieve inrichting van het passantenverblijf in Het Heem, later dit jaar, de winteropvang ook na 31 maart 2006 open blijft.

Hoewel wij ook wel zien dat de winteropvang een minimale voorziening is, vinden wij deze voorziening nog altijd beter dan helemaal geen opvangplek. Het goed opvangen van deze groep heeft voor deze mensen voordelen. Zo is ondermeer gebleken dat het een gunstige invloed heeft op het verslavingsgedrag dat bij een deel van de doelgroep meespeelt. Bovendien is het ook veiliger, als de mensen `s nachts gewoon binnen kunnen slapen.

Wij stellen u de volgende vragen:
Kunt u inzicht verschaffen in de verwachte openingsdatum van het passantenverblijf aan de Jan de Heemsstraat?;
Bent u bereid tot die tijd de winteropvang open te houden?; Kunt u inzicht verlenen in de kosten die daarmee gemoeid zijn?; Bent u bereid hierover in contact te treden met DNO en de buurtbewoners?

Graag ontvangen wij spoedig een antwoord van u zodat het openhouden van de winteropvang naadloos kan plaats vinden.

Namens de PvdA-fractie
www.pvdaalkmaar.nl

Jan Jansen

Voor meer informatie Tel. 06-10965065, Jan Jansen, lijsttrekker PvdA, e-mail jwgj.jansen@wxs.nl

PvdA Alkmaar Tel (072) 515 95 47

Fax (084) 744 68 90 Kasteellaan 35 info@pvdaalkmaar.nl 1829 BG Oudorp www.pvdaalkmaar.nl Alkmaar, 2 maart 2006

---- --