Gemeente Amsterdam

Burgemeester Cohen neemt Agenda van de Toekomst in ontvangst

2 maart 2006

Allochtone vrouwen presenteerden op woensdag 1 maart hun Agenda van de Toekomst aan burgemeester Cohen.

Een oude bakkerij aan de Czaar Peterstraat was afgelopen woensdag het decor van een nieuw initiatief: De agenda van de Toekomst. In de geur van muntthee en Marokkaanse lekkernijen kreeg de burgemeester uitleg over de agenda:

Enkele weken geleden kwam een groep allochtone vrouwen bij elkaar om het belang van de gemeenteraadsverkiezingen te bespreken. Het doel was om allochtone vrouwen aan te sporen om te gaan stemmen op 7 maart. Zij stelden samen een Agenda van de Toekomst op. Met deze agenda willen de allochtone vrouwen duidelijk maken dat ze hun eigen wensen en ideeën hebben over de dagelijkse gang van zaken in Amsterdam.

Na het overhandigen van de agenda aan burgemeester Cohen werd om zijn reactie op het initiatief gevraagd. De burgemeester was heel positief over de agenda. Hij prees de vrouwen om hun betrokkenheid bij de verkiezingen en de politiek in Amsterdam. "Zoals Annemarie Jorritsma vorige week al zei, politiek is veel te belangrijk om alleen aan mannen over te laten!" aldus de burgemeester.

Wat gaat er met de Agenda van de Toekomst gebeuren?

Burgemeester Cohen gaat de agenda lezen en zal hem daarna doorgeven aan de gemeenteraad. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart komt de burgemeester nog een keer langs om met de vrouwen te praten. Dan wordt besproken wat er concreet met de agenda gaat gebeuren.