Gemeente Den Haag

Opening tentoonstelling en site Haagse Starters

Wethouder Marnix Norder opent donderdag 2 maart de tentoonstelling Haagse Starters in het Bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling. Tegelijk met die opening gaat de site www.haagsestarters.nl de lucht in. De tentoonstelling laat zien dat er in Den Haag veel goedkope koopwoningen zijn voor starters op de woningmarkt. In het Bezoekerscentrum staan vijf 'woonkamers' die ieder een woonsfeer illustreren.

Marnix Norder: "Haagse Starters is een logisch gevolg op het beleid dat we in 2002 hebben ingezet voor jongerenhuisvesting waarmee we meer jongeren naar Den Haag willen trekken. In 2005 opende ik de site www.ikzithier.nl die zich richt op jongeren tot 27 jaar. Nu is de volgende leeftijdscategorie aan de beurt. Jonge mensen zijn belangrijk voor een stad want zij zorgen voor dynamiek en creativiteit." Den Haag besteedt veel aandacht aan deze doelgroep omdat het starters wil stimuleren in Den Haag een huis te kopen. Maar het blijkt dat starters op de woningmarkt niet weten dat Den Haag - meer dan de andere grote steden - veel goedkope koopwoningen tot 155.000 heeft. "Ik vind het belangrijk dat we dat duidelijk maken. Want in Den Haag krijg je meer huis voor je geld!", aldus Marnix Norder. Op www.haagsestarters.nl staan vanaf 2 maart alle relevante informatie en links over kopen, hypotheken en de betreffende wijken.

Woonkamers
Bij de tentoonstelling gaat een van de woonkamers in op wonen de clustering van de wijken Rustenburg/Oostbroek, Valkenboskwartier, Bomen- en Bloemenbuurt en Leyenburg. In deze wijken staan volop woningen tot 155.000 te koop. Iedere wijk heeft zijn eigen kwaliteiten. Rustenburg/Oostbroek bijvoorbeeld heeft het Zuiderpark om de hoek en vanuit de Bomen- en Bloemenbuurt loop je in een kwartiertje naar het strand. Wat deze wijken gemeen hebben is de typische architectuur uit de jaren '30. Dat komt tot uitdrukking in voortuinen, perken op kruisingen en erkers aan de woningen. Een andere woonkamer laat de sfeer van wonen in de wijken Loosduinen, Waldeck en Houtwijk zien. Drie wijken met heel andere karakteristieken: in Houtwijk vind je vooral woonerven en Loosduinen heeft een dorps karakter. En in de directe omgeving ligt Madestein met een overvloed aan mogelijkheden tot recreëren en sporten. Een heel andere woonkamer toont wonen in de Rivierenbuurt, een typisch binnenstedelijke woonwijk. De ader van deze wijk is de gracht langs Boomsluiterskade. Het grootste voordeel van de Rivierenbuurt is de afstand tot het centrum. In vijf minuten wandel je naar hartje Den Haag.
Iedereen is donderdag 2 maart om 16.00 uur welkom bij de opening van de tentoonstelling.